Durant la taula rodona “El problema de l’habitatge a debat”, que va tenir lloc al Col·legi d’Arquitectes, l’activista per al dret a l’habitatge Ada Colau també va fer menció al plantejament del govern Rajoy de facilitar residència espanyola als estrangers que comprin pisos i cases, i ho va fer en aquests termes, com podeu escoltar al vídeo:

-“Aquest mateix govern ha anunciat que ofereix papers, drets de ciutadania fonamentals, a aquells estrangers que puguin comprar un habitatge de més de 160.000 euros. O sigui: aquesta és la política ara mateix del govern, buscar russos i xinesos que vulguin venir a viure aquí i que estiguin disposats a pagar més de 160.000”.

-“Per a qui no ho sàpiga, aquí hi ha persones que han estat mà d’obra barata, que han vist els seus drets fonamentals conculcats de forma sistemàtica, immigrants que s’han deixat la seva pell per aquest país i que no tenen drets fonamentals reconeguts, com la salut, i en canvi ara el govern ven drets de ciutadania a aquest preu”.

-“Posa la pell de gallina de tan escandalós que és! I ho és tant que ja no parlem de mala gestio sinó de poder: hi ha una màfia immobiliària financera que té agafat el poder polític i legisla en funció dels seus interessos. I punt.”

(llegiu més clicant aquí)