L1340437.JPG

El president Artur Mas ha lliurat la Creu de Sant Jordi a títol pòstum a Martí Gasull, fundador i ànima de la Plataforma per la Llengua. L”acte, que s’ha fet al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, ha estat molt especial perquè era una de les primeres vegades que es concedia aquest guardó a títol pòstum.


Hi han intervingut Carme Forcadell, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana: “En Martí Gasull era un excel.lent company, infatigable. Tenia un discurs clar: el català suma”. També ha parlat en Bernat Gasull, germà del Martí, podeu sentir tot el seu discurs al vídeo de sobre. Ha comparat els cims pujats pel Martí amb el que ara està pujant Catalunya: “Cal aclimatar-se, esperar al camp base, refer forces dins la tenda, ser conscients de les dificultats i avançar a pas ferm”.


Com podeu escoltar en el segon vídeo (a sota), en un moment determinat Artur Mas ha comparat la passió que en Martí tenia pel país amb la de “molts personatges que han sentit el mateix enamorament per Catalunya”.


 

I ha afegit: “Imagineu com viurien el moment actual persones com Prat de la Riba, el presidents Companys i Macià, o el president Tarradellas, el president del Parlament Barrera, Xicoy, o Salvador Espriu, Joan Maragall, Vicens Vives… Els viurien amb una passió similar a la que tindria en Martí”.


L’acte ha acabat amb la interpretació d’Els Segadors.

L1340416.JPG

Al final he aprofitat per passejar una mica pel pati dels tarongers. És espectacular la sensació institucional i de país que transmet el Palau de la Generalitat quan ets a dins. La pluja feia les sensacions que un viu a Palau encara més intenses.

MartíGasull.jpg

(Foto del Martí a més de 7000 m al Karakorum, sota el Broad Peak, el 2005)

L1340445.JPG

L1340429.JPG