XV.JPG

Josep Cuní ha entrevistat l’emprenedor Xavier Verdaguer, que viu actualment a San Francisco. Té diverses empreses, un dels seus projectes principals és la creació de roba intel·ligent, fruit de sumar moda i tecnologia. Fa sovint de pont aeri entre Barcelona i SF i en aquesta ocasió ha vingut per assistir al ProCatTIC, una reunió de professionals de les TIC.

El vaig escoltar quan va venir a l’ARA i des d’aleshores em captiva el seu discurs valent, constructiu, positiu i emprenedor. Buscant l’èxit però sense por al fracàs. He pres notes breus d’algunes coses que ha dit:

-“Estem en una espiral de negativitat en què sembla que està en crisi fins i tot qui no ho està”. Quanta raó que té, oi?

-“Avui en dia és més fàcil crear el teu lloc de treball que trobar-ne un”. Cuní li ha discutit una mica això. En tot cas Verdaguer ha afegit que qui vulgui ser emprenedor ho ha de ser en allò que més el motiva, en un tema per al que hi deixaria la pell.

Parlant de tots els catalans que estan marxant a treballar fora ha comentat: -“El talent ha de circular, no s’ha de retenir”. I ha explicat el model d’Israel: “Gent que viu fora del seu país dóna feina al seu país”. En aquest sentit ha parlat de la il·lusió de crear un pont San Francisco (tecnologia)-Barcelona (creativitat i capital del mòbil). Ha explicat que s’està intentant aconseguir que un vol directe uneixi les capitals de Califòrnia i Catalunya.

I també ha insistit en la por al no-fracàs.

Ha insistit que a Catalunya està mal vist tenir èxit i que això no hauria de ser així: “Necessitem molts empresaris que tinguin molt d’èxit i creïn molts llocs de treball”.

Podeu veure l’entrevista de Cuní a Xavier Verdaguer clicant aquí.