L1320382.JPG

 Milers de persones han pujat per Balmes i baixat per Passeig de Gràcia en la manifestació convocada just un any després del 15M.


A les 8 i sis minuts de la tarda els últims manifestants passaven per Balmes amb Consell de Cent i encara havien de fer tot el recorregut. El video és d’una hora abans…

foto (69).JPG

La bandera que, amb diferència, tenia més visibilitat era la republicana espanyola, n’hi havia moltes i amb pal, es veien molt.

L1320354.JPG

En canvi d’estelades, tot i que n’hi havia algunes, no es veien perquè la gent que en duia les portava penjades al coll.

L1320371.JPG

Una altra cosa que caracteritzava la marxa era la multitud d’eslògans. L’eix que n’aglutinava la majoria era la indignació per la corrupció, pel malversament de diners en les èpoques “daurades”, per l’ajut públic als bancs i per les retallades.

L1320399.JPG

Hi havia molts manifestants del sector sanitari i sobretot de l’educatiu. Aquests últims portaven globus grocs.

L1320361.JPG

També hi havia presència dels iaioflautes…

L1320360.JPG

L1320358.JPG

Al carrer Aragó els organitzadors crec que han volgut canviar el recorregut i anar a buscar Muntaner, s’ha produït un moment de discussió amb la guàrdia urbana però al final han seguit pujant per Balmes que -dit sigui de pas era la millor opció en aquell moment-.

L1320372.JPG

La presència policial ha estat en general molt discreta. L’organització comptaba amb un servei de seguretat i seguiment de la mani que es distingia irònicament amb aquest braçalet, en referència al que portaven els mossos de paisà en les últimes marxes.

En resum una mani pacífica, amb molta afluència, llarga tot i que lleugera i que mostra que el moviment dels indignats té força renovada i per temps.