Segueixo amb el tema de les bicis a Barcelona i insisteixo que jo ho faria diferent que Lluís Permanyer.

Jo començaria per demanar a la guàrdia urbana que es posés en els llocs on sí que hi ha carril bici (no a Rambla Catalunya, que no n’hi ha) i que multés els ciclistes que no l’utilitzen.

Ho veig molt sovint i fa ràbia: a Gran Via, a Diagonal Mar… Sobretot en zones on el carril bici es comparteix amb l’espai de vianants, no quan es comparteix amb la calçada. No passa tant per tant a Urgell, a Diputació, a Consell de Cent… Tot i que també passa.

Avui per exemple m’ha fet ràbia un grup de ciclistes que a primera hora circulaven pel mig de la vorera de Diagonal a l’alçada del centre comercial Glòries. Passaven absolutament del carril, en una hora precisament de molts vianants, pares i mares que porten fills a escola.

Quan s’han aturat en un semàfor un vianant els ho ha recriminat i ells encara es queixaven: dels vianants que -forçosament- travessen el carril per travessar la Diagonal o agafar el tramvia. Aquest senyor que els ha amonestat tenia tota la raó del món. Si volen control·lar els ciclistes que comencin per denunciar els que poden utilitzar carril propi passen de tot i no ho fan.