Les Associacions de veïns del Poblenou reclamen que el tramvia s’uneixi per la Diagonal”

Les Associacions de veïns del Poblenou reclamen que el tramvia s’uneixi per la Diagonal”

tramvia diagonal

La Comissió de Mobilitat del Poblenou, integrada per les associacions de veïns del Poblenou, Diagonal Mar, el Parc, Bac de Roda, la Vila Olímpica, el Front Marítim i Sant Martí han fet públic un comunicat, que també compta amb el suport de la Federació d’Associons de Veïns de Barcelona, en defensa de l’opció d’enllaçar el Trambesòs i el Tramllobregat per la Diagonal: “Han passat 10 anys i seguim trigant una hora en travessar la ciutat en transport públic per la Diagonal. Completar els 3,8 km de tramvia que falten entre Glòries i Francesc Macià voldria dir fer aquest trajecte en menys de 15 minuts”, expliquen al manifest que he vist penjat a la plaça de les Glòries. Els veïns han fet una acció reivindicativa en aquest sentit a la parada de tram de Ca l’aranyó.

Espectacle de tardor a Barcelona, després de la llevantada (Diagonal / Rambla del Poblenou)

Espectacle de tardor a Barcelona, després de la llevantada (Diagonal / Rambla del Poblenou)

caiguda de fulles de tardor a BarcelonaLes fulles dels plàtans de Barcelona comencen a caure a l’agost, sempre pateixen de set, i això acostuma a provocar comentaris diria que equivocats de canvi climàtic, tipus: “Uf, ja els hi cauen les fulles, pobres”. Però hi ha 10 dies l’any en què l’espectacle de tardor es fa gran, immens a la ciutat…

Fotos de tardor BarcelonaAcostuma a coincidir amb grans ventades o tempestes, i enguany (2014) han estat les pluges de la llevantada les que han fet caure a terra bona part de les fulles del color marró que veieu a les imatges. Fotos de tardor BarcelonaLes fotos han estat preses a la Diagonal, entre Glòries i Selva de Mar. Són especialment contundents les de la cruïlla amb la Rambla del Poblenou i les de Selva de Mar. Fotos de tardor a BarcelonaÉs veritat que les estacions es viuen molt menys a Barcelona que als pobles. Vaig viure un parell d’anys al Pirineu i la primavera, l’estiu, la tardor i l’hivern eren òbviament molt més evidents que a ciutat. Els fenòmens meteorològics passen més desapercebuts  a Barcelona, excepte en dies contundents com avui.

Fotos de tardor a BarcelonaEls escombriaires, puntuals a la cita, porten dies intentant fer neteja de fulles. Se’ls ha girat feina.

Fotos  de tardor a Barcelona

La Diagonal comença a estrenar voreres amples, just passat Calvet

La Diagonal comença a estrenar voreres amples, just passat Calvet

vorera Diagonal

Foto: Sara Nadal

Bravo! Just passat Calvet, direcció Passeig de Gràcia, la Diagonal comença a estrenar les grans voreres laterals. Diria que és l’única vorera que està acabada del tot, és a dir, la primera de la reordenació global de la Diagonal. L’avinguda principal de Barcelona, la que Cerdà va triar perquè travessés i dividís en dos la ciutat, havia caigut en un caos de bicicletes, quioscos, vianants, cotxes, motos i autobusos. El tramvia per aquest tram no passa… Finalment l’ajuntament convergent s’hi ha atrevit i sembla que l’ha encertat. Mireu quin plaer de vorera lateral, que agrairan comerciants i passavolants! “Fantàstica la nova vorera de la Diagonal. Realment, feia falta!”, em diu la Sara, l’amiga que m’ha enviat la foto.

La torre Agbar, arrossegada pel tsunami turístic, serà un Hotel  Hyatt

La torre Agbar, arrossegada pel tsunami turístic, serà un Hotel Hyatt

photo (29).JPG

Dissabte vaig dinar a una bodega del Gòtic, plena de turistes.

-“Tot són turistes, eh?” li vaig comentar al cambrer.

-“De dia un 80% i de nit, tothom”, va contestar. “I sort d’ells!”, va rematar.

Era el mateix dia que es va saber que un dels edificis emblemàtics més recentment incorporats a l’skyline de Barcelona, la torre Agbar, serà comprada per la cadena hotelera Hyatt, especialitzada en hotels a edificis emblemàtics.

Sempre he defensat el turisme en front la gent que el critica, quan puc jo sóc el primer turista d’altres grans ciutats i són un gran actiu de la ciutat. Una Barcelona que jo recordo buida els mesos d’agost abans del… 1994? I en general sense turistes. Va ser a partir d’aquell any que la cosa va créixer fins a disparar-se als nivells actuals i ser un tsunami per determinades zones de la ciutat que han perdut moltes particularitats.

La torre Agbar serà un hotel? Doncs què hi farem. Jo hagués preferit que hagués continuat com a oficines, perquè també necessitem zones d’ofinicines, empreses a la ciutat, no abraçar-nos al 100% al turisme, amb el risc que comporta especialitzar-se exclusivament en un sector que té aspectes de bombolla, no tots però sí bastants. El 22@ és un gran barri d’oficines i no hauria de caure en les mans del turisme, sinó simplement hauria de conviure-hi.

Els detalls de l’operació els podeu llegir a molts mitjans, com per exemple a l’ARA.

El temporal de tardor deixa una catifa de fulles de platan a Diagonal Mar

El temporal de tardor deixa una catifa de fulles de platan a Diagonal Mar

photo (27).JPG

Aquest cap de setmana d’esperades intenses pluges s’ha endut per davant una part de les fulles que els platans encara acumulaven tot i l’avançada tardor. I aquesta caiguda ha provocat escenes pures de tardor, sobretot a les avingudes que encara tenen platans, platans supervivents en podríem dir, sobretot grans avingudes que és on els deixen créixer, a la resta de carrers ja sabeu que els van substituïnt. Mireu per exemple l’espectacle que aquest matí oferia Diagonal Mar…

photo (28).JPG

 

 

 

Ara que es torna a parlar de la Diagonal…

Tant de bo sigui cert que es desbloqueja el tema de la Diagonal, perquè és urgent reordenar l’espai d’aquesta avinguda al menys des de Passeig de Gràcia ( he de dir des de Glòries?) fins a Francesc Macià. Recupero un editorial recent del barcelona.st al respecte, on dèiem que “És urgent reordenar la Diagonal”  i la notícia recent sobre el tancament d’Habitat. Respecte el tancament de comerços, el primer que hauria de passar és que baixessin els lloguers, no?