Ai, els polítics a festes com la dels Tres Tombs de Sant Andreu…

Ai, els polítics a festes com la dels Tres Tombs de Sant Andreu…

Captura de pantalla completa 15012013 181938.jpg

La fotografia l’he trobat a l’Instagram i  el twitter de Marc Alà, la va fer diumenge passat durant la cavalcada dels Tres Tombs de Sant Andreu. En un dia plujós i que començava a ser fred. Em dóna peu a comentar una cosa que sempre penso quan veig imatges així: em produeix una certa vergonya aliena veure per televisió la imatge dels polítics que s’acosten d’aquesta manera a les festes populars. A l’estiu passa amb les festes majors de Gràcia o Sants, per exemple. L’equivalent, durant les eleccions, són les visites als mercats. I ara ara a l’hivern, les cavalcades dels Tres Tombs de Sant Andreu o Sant Antoni. Si hi han d’anar, preferiria que simplement les anessin a presidir. Però la seva imatge dalt d’una carrossa repartint caramels mai m’ha agradat. Però és clar: qui és el primer que ho deixa de fer si un dels altres hi va?

“Salvem el casc antic de Sant Andreu!”: Els veïns demanen que es protegeixi íntegrament el nucli històric

“Salvem el casc antic de Sant Andreu!”: Els veïns demanen que es protegeixi íntegrament el nucli històric

L1290880.JPG

“Salvem el casc antic!” El carrer Gran de Sant Andreu i bona part del centre històric de l’antiga vila està ple de cartells que protesten contra la modificació del Pla General Metropolità (PGM) que es va presentar a mitjans de desembre a l’Ajuntament de Barcelona.

L1290855.JPG

La modifiació del PGM vol “preservar, revitalitzar i potenciar la identitat del barri” però l’associació de veïns considera que no poden acceptar el projecte, tot i que bona part del que demanaven s’hi ha inclòs: “Estem decebuts, és una oportunitat perduda de protegir íntegrament el Nucli Històric de Sant Andreu de Palomar”.

L1290864.JPG

Per als veïns: “Aquest no és el projecte de protecció del Casc Antic que havíem demanat i pel que tant ha lluitat la nostra entitat al llarg dels seus 40 anys d’història. Podem arribar a entendre que es mantinguin afectacions quan es tracta d’un interès general irrenunciable, d’una finca declarada en ruïna o d’un solar, però pensem que no és el cas de bona part de les afectacions que es mantenen”.

L1290862.JPG

El rebuig no és total, ja que l’Associació està satisfeta perquè s’han “desafectat” 240 dels 300 habitatges que estaven “afectats” i perquè amb la modificació del pla s’augmenta un 20% la superfície qualificada de zona verda:  “Diverses de les reivindicacions històriques de l’associació (com desafectar zones residencials afectades des de feia dècades i protegir el nucli històric) s’han tingut en compte”. Però creuen que és insuficient: “Podem arribar a entendre que es mantinguin afectacions quan es tracta d’un interès general irrenunciable, d’una finca declarada en ruïna o d’un solar, però pensem que no és el cas de bona part de les afectacions que es mantenen”.

Així que de moment és d’esperar que la protesta s’estengui pel casc antic de Sant Andreu de Palomar. De moment pengen molts cartells, sobretot dels aparadors de les botigues.

Proclamen la República dos cops seguits a la #fmstandreu, amb corrandes improvitzades


És el que té Barcelona, que quan menys t’ho penses hi trobes alguna sorpresa. El barri i antiga vila de Sant Andreu ha estat de Festa Major i dissabte hi feien un vespre de música des dels balcons. Espectacular! Tot de músics van utilitzar els balcons de la plaça Orfila per actuar, entre ells el del bar Versalles. En un moment determinat els va tocar el torn al grup que veureu en el vídeo, van fer tot de corrandes improvitzades, en alguns casos amb marcat to polític i/o irònic. Per exemple, en aquest primer vídeo que penjo veureu que van proclamar dos cops la República i van fer diverses referències iròniques a la monarquia, a la seva manera, cantant! Amb ovació del públic, per cert. 

#SantAndreu / Han reobert la plaça del Comerç, la del bar Versalles

#SantAndreu / Han reobert la plaça del Comerç, la del bar Versalles

L’última vegada que hi vaig passar encara estava en obres i per això em va fer una especial il·lusió veure fa uns dies que ja han reobert la plaça del Comerç, un dels eixos de vida del nucli antic de Sant Andreu. A l’edifici que veieu al fons és on hi ha el bar Versalles. Amb la font al mig. A mi em sembla que ha quedat molt bé i dissabte s’hi respirava ambient de poble.


#SantAndreu / Han reobert la plaça del Comerç, la del bar Versalles

#Art / “No demanis pomes al cep”, exposició al centre cívic de #SantAndreu

He vist  que últimament estan fent exposicions curioses en alguns centres cívics. Per exemple al de Sant Andreu on quan entres hi trobes aquests ceps col·locats sobre totxos de construcció. En diuen “no demanis pomes al cep” i es veu que forma part del moviment “Land Art”, que pretén reflectir temes com la relació entre l’home i la terra. En aquest cas és una obra del ‘Col·lectiu Paral·lel’.