L’excavadora de Can Vies, un símbol que quedarà per sempre?

L’excavadora de Can Vies, un símbol que quedarà per sempre?

CanVies1.jpgVeurem què passa amb Can Vies, però a mi dissabte em va fer la sensació que serà molt difícil que aquesta excavadora i el símbol que ha esdevingut per al moviment okupa de Barcelona desaparegui. Bé, sí que hi ha una situació que la podria fer desaparèixer: la persistència de la violència als carrers de Barcelona que portessin l’Ajuntament a decidir un desallotjament definitiu, tot i ser conscient de la resposta que això tindria per part dels defensors de Can Vies, vist el que s’ha vist fins ara.

CanVies2.jpg

CanVies3.jpg

 

A Can Vies, pilar de 4 dels Castellers de Sants

A Can Vies, pilar de 4 dels Castellers de Sants

[youtube VTj-tim2h0M]

Dissabte a la tarda els Castellers de Sants van aixecar aquest pilar de 4 davant les runes i el que queda de Can Vies. Dues hores abans que diverses marxes confluïssin a plaça Universitat per manifestar-se contra el desallotjament, marxa que va acabar amb greus incidents sobretot a la zona del Raval i amb un grup de manifestants retinguts pels Mossos a Gran Via amb Rocafort.

CanVies3.jpg

#CanVies: Posar la Barcelona pacifista en ‘mode on’, urgentment

La Barcelona dels últims 100 anys és una ciutat de moltes tradicions, però les que destaquen són la catalanista, l’anarquista i la pacifista.

Els incidents d’aquests dies a Sants, arran del desallotjament de Can Vies, ens fan pensar que és urgent reactivar la tercera de les tradicions, la pacifista, és a dir l’activisme incansable i a peu de carrer a favor d’una resolució pacífica dels conflictes.

En front de la prepotència dels uns i la reivindicació de l’odi, la ràbia i la por dels altres cal posar urgentment en actiu l’activisme pacifista dels 70’s i 80’s.

Els veïns i en general el pacifisme no es pot creuar de braços quan constatem que cada vegada és més habitual veure a peu de carrer a Barcelona l’uniforme quasi militar de les brigades antidisturbis dels Mossos o les barricades dels moviments alternatius, com en peu de guerra. Una i altra vegada.

És l’hora de reactivar el pacifisme a Barcelona, és hora de reivindicar i mobilitzar la Barcelona pacifista. La que fàcilment pot ser titllada d’ingènua però que va vèncer el tòtem del servei militar obligatori i la que quan ha calgut s’ha mobilitzat, organitzat i ofert solidaritat massivament per causes internacionals. Si ara cal fer-ho per causes locals, fem-ho.

La que no accepta la violència per a resoldre res, la que posa la pau per sobre de tot, la que en aquests temps convulsos és tan necessària.

El desallotjament de Can Vies provoca els pitjors avalots dels últims anys

El desallotjament de Can Vies provoca els pitjors avalots dels últims anys

Can Vies.JPGLa ‘desokupació’ de Can Vies, a Sants, després de disset anys després, està provocant nits d’incidents molt greus sobretot al centre de Sants però també a Gràcia i pel que m’han dit a Sant Andreu. A la imatge, que he trobat a Twitter, es veu el moment en què cremava la màquina que havia estat demolint l’edifici. (llegeix l’editorial)

Barcelona escalfa motors per la primera gran festa ‘pública’ de cap d’any

Barcelona escalfa motors per la primera gran festa ‘pública’ de cap d’any

2014.JPG

Els turistes que estan arribant un any més en massa a Barcelona per a passar el cap d’any sí que tindran enguany una festa central a on adreçar-se! I serà a Montjuïc, com ja proposàvem des d’aquest blog el 2008! A Barcelona li calia un esdeveniment central que donés una opció fàcil a barcelonins i visitants: sinó es concentraven de forma cutre i com podien, a plaça Catalunya; i de pas assegura un lloc a les imatges de grans ciutats que l’1 de gener distribuiran els mitjans d’arreu del món. La Fura dels Baus i el seu Home del Mil·leni estrenaran una tradició que fa tota la pinta que ve per a quedar-se.

(Segons la info oficial: “Se celebraran les Campanades de Cap d’Any a la Font Màgica de Montjuïc. L’escenari de la gran celebració de les Campanades de Cap d’Any a Barcelona inclourà, a partir de les 23.30 hores, l’actuació de L’home del mil·lenni, castellers i altres propostes lúdiques i musicals que convertiran l’última nit de l’any en una experiència singular per a tothom que vulgui celebrar l’arribada del 2014 gaudint en directe d’aquest espectacle. Es preveu que la celebració s’acabi a les 00.30 hores)

Las Arenas rectifica i fa molt més alta la tanca que envolta la seva cúpula-passeig

Las Arenas rectifica i fa molt més alta la tanca que envolta la seva cúpula-passeig

L1330831.JPG

Ep! Mireu aquest petit detall. Fins fa uns mesos la tanca que envoltava la cúpula del Centre Comercial Las Arenas era molt baixeta. A mi em va sobtar la primera vegada que hi vaig anar, el març del 2011. El comentari fàcil era dir: “Als Estats Units (on sempre extremen tant aquest tipus de proteccions) aquesta tanca baixeta no estaria permesa”. Era com massa fàcil llençar-se cap avall. Doncs bé, recentment (jo ho vaig veure durant l’estiu) el centre ha ‘rectificat’ i ha fet que la tanca sigui molt més alta, d’uns tres metres. Si mireu la foto, abans tot el que hi havia era la barana i ara hi ha una mena de reixa o tanca de presó. Us he de confessar que m’encanta fer la volta a la cúpula de Las Arenas (sic).

L1330837.JPG