La neu al Tibidabo i a la zona alta de Barcelona compleix les previsions

La neu al Tibidabo i a la zona alta de Barcelona compleix les previsions

El Tibidabo nevat, 23 de febrer del 2013

 

 

Els meteoròlegs havien avisat i les previsions s’han acomplert puntualment. Dissabte 23 de febrer del 2013 la neu ha emblanquinat les zones altes de Barcelona (Bonanova, Sarrià, Carmel, Vallcarca i similars) i també, és clar, el Tibidabo. Una estampa que només es repeteix de tant en tant però que queda en la memòria sentimental col·lectiva dels que vivim a Barcelona. Veure el Tibidabo nevat és sempre especial, oi? (Com també ho és agafar la línia del tren de Sarrià que va cap al Vallès i veure les parades dels ferrocarrils transformades en una espècie d’estacions hivernals)

 

L’Arxiprestat de Gràcia inunda les motos amb uns ‘flyers’ que animen a “adorar l’eucaristia”

L’Arxiprestat de Gràcia inunda les motos amb uns ‘flyers’ que animen a “adorar l’eucaristia”

arxiprestatGràcia.jpg

Foto Twitter de @RogerBuch

Les motos de la Vila de Gràcia i de Vallcarca han aparegut aquest matí amb un “flyer” de l’Arxiprestat de Gràcia al manillar, groc i vistós, que diu: “Avís, Arxiprestat de Gràcia. No deixi de visitar la seva parròquia. Per aquests motius: “Déu t’espera”, “Un moment de silenci”, “fer una estona d’oració”, “adorar l’eucaristia” i “parlar amb un capellà”. Quan m’han enviat la foto per twitter @RogerBuch, @Aorte i en @JepsFernandez he pensat que debia ser una campanya d’algun grup que utilitzava el nom de l’Arxiprestat. Però no, sí que és campanya de l’Arxiprestat. Al menys porta el nom de la  “Missió Metrópolis” que el Cardenal Martínez Sistach va presentar fa uns mesos argumentant que la Nova Evangelització demana nous mètodes, noves formes i sobretot nou ardor”.

arxiprestatGràcia2.jpg

Twitter de @aorte

Urbanisme / El nou edifici de l’escola Súnion, a República Argentina

Urbanisme / El nou edifici de l’escola Súnion, a República Argentina

El Súnion és una d’aquelles escoles emblemàtiques de Barcelona, especials, que sempre han estat especialment progres, laiques i catalanistes. Fundada el 1974, de fet més que escola n’hauríem de dir institut, de secundària. Tota la vida havia estat a l’Avinguda Tarradellas, en zona pija, a tocar de la plaça Francesc Macià. De fet durant gran part de la seva història allò encara era Infanta Carlota i Calvo Sotelo i prou que va costar de canviar. Fa un temps em van explicar que estaven preparant el trasllat a Vallcarca, a la vora del pont, i s’hi van traslladar el novembre passat. Però jo encara no havia vist l’edifici fins que vaig passar pel davant fa uns dies, és aquest que veieu a les fotos, dalt de tot de República Argentina (85-89). Fa la pinta que s’hi troben bé.

Urbanisme / El nou edifici de l’escola Súnion, a República Argentina

Vallcarca / + sobre els enderrocs

Al que dèiem ahir em permeto afegir i convertir en post el comentari d’en Jeps (un lector dels inicis d’aquest blog i que ens alegra retrobar!) Diu en Jeps:  “El tema de Vallcarca, m’afecta personalment, doncs tinc la mare vivint en un dels edificis afectats. Es una vergonya com l’ajuntament de la maneta de Nuñez y Navarro han anat deixant deteriorar la zona. Fa casi 10 anys, en temps del Regidor Mascarell , van enviar una carta a tots/es els veins/es afectades, proclamant transparència i informació en el procés d’afectació. No cal dir que ni una paraula certa. A hores d’ara encara hi ha una gran confusió amb el reallotjament de molts veins que estan vivint cada dia que passa d’una manera més denigrant. Ja era hora que comencesin els enderrocaments, però cal que de forma urgent comenci la reconstrucció d’aquest barri, que tot i que no serà accesible per a totes les butxaques, si que els veins amb dret a reallotjament podran tornar a viure de forma digna”.

Urbanisme / El nou edifici de l’escola Súnion, a República Argentina

Urbanisme / L’edifici de protecció oficial de Vallcarca i República Argentina

Des dels terrenys on ara estan fent espai per ampliar voreres i construir edificis a l’Avinguda de Vallcarca impacta veure la gran estructura dels habitatges de protecció oficial de República Argentina 104 amb exterior principal a Avinguda de Vallcarca. A mi particulament no m’agrada, guanya una mica des de República Argentina (és clar, queda més baixet per la diferència de nivell dels dos carrers).

Està clar que van intentar jugar amb diferents exteriors per dissimular l’aspecte de búnquer però jo l’hi segueixo veient. En tot cas està clar que és un  espai “molt” aprofitat. Diu que hi han allotjat una part dels veïns desallotjats pels canvis urbanístics del barri.(Recordo la imatge de quan alguns veïns van llençar la pintura que veieu a la façana, oi que era perquè entregaven tard els pisos o millor dit: algú em recorda el motiu? En tot cas, la pintura encara hi és)

Urbanisme / El nou edifici de l’escola Súnion, a República Argentina

Urbanisme / L’abans i el després de República Argentina 96-98

Els enderrocs de Vallcarca no es limiten a la pròpia avinguda d’aquest nom. També al carrer de sobre, el de la República Argentina, han enderrocat velles cases del barri, les que corresponien als números 96 i 98. La foto de sobre l’he copiat de Google Street View i serveix per fer-se una idea de com eren els petits edificis ara enderrocats…

I aquesta altra imatge mostra el que queda d’aquelles casetes com de poble. Com veieu l’enderrocament abraça el terreny de punta a punta, de República Argentina fins el passeig de Vallcarca.  

En aquesta altra imatge podeu veure la perspectiva des de l’Avinguda de  Vallcarca número 95. De moment no tinc la foto de com era, si algú la té estaria bé que me la passés i la penjo aquí!