La neu al Tibidabo i a la zona alta de Barcelona compleix les previsions

La neu al Tibidabo i a la zona alta de Barcelona compleix les previsions

El Tibidabo nevat, 23 de febrer del 2013

 

 

Els meteoròlegs havien avisat i les previsions s’han acomplert puntualment. Dissabte 23 de febrer del 2013 la neu ha emblanquinat les zones altes de Barcelona (Bonanova, Sarrià, Carmel, Vallcarca i similars) i també, és clar, el Tibidabo. Una estampa que només es repeteix de tant en tant però que queda en la memòria sentimental col·lectiva dels que vivim a Barcelona. Veure el Tibidabo nevat és sempre especial, oi? (Com també ho és agafar la línia del tren de Sarrià que va cap al Vallès i veure les parades dels ferrocarrils transformades en una espècie d’estacions hivernals)

 

Vallvidrera / Els veïns mantenen les pancartes tres mesos després del referèndum d’independència

Vallvidrera / Els veïns mantenen les pancartes tres mesos després del referèndum d’independència

Diumenge farà tres mesos del referèndum que els veïns de Vallvidrera van fer com a mostra de protesta pel que consideren una manca d’atenció de l’Ajuntament de Sarrià-Sant Gervasi i de Barcelona en general. I tres mesos després encara són molts els balcons del barri més alt de la ciutat on es llegeixen missatges com: “Prou prepotència”, “Volem aparcar”, “Volem diàleg” i “Volem serveis”. Ara que és veritat que les pancartes comencen a estar una mica despintades!

Vallvidrera / Els veïns mantenen les pancartes tres mesos després del referèndum d’independència

Barcelona / Veurem una Vallvidrera independent?

Això dels referèndums es comença a posar interessant! Avui els toca el torn als habitants de Vallvidrera, que han de “decidir” si prefereixen seguir vinculats a Barcelona o segregar-se i tenir ajuntament propi. És una consulta no vinculant i “popular” però com sempre en aquests casos mostra una realitat de fons. A l’espera de saber què diuen els que vagin a votar jo us avanço que sóc partidari de la independència de Vallvidrera. Per diversos motius: hi ha precedent històric, els seus habitants viuen una realitat bastant diferent que la de la ciutat de Barcelona, entenc que deuen tenir raó quan expliquen que se senten desatesos de l’Ajuntament de la gran ciutat i segurament ells coneixeran les seves necessitats millor que ningú. És un barri benestant però entenc que deuen necessitar força despesa per tenir-ho tot bé, allà dalt de la muntanya. M’agrada molt Vallvidrera, fins i tot vaig estar a punt a punt d’anar-hi a viure. Era un hivern fred com l’actual. I ja dic que el veig una realitat molt i molt independitzable! És més, jo crec que més tard  o més d’hora veurem una Vallvidrera independent de Barcelona. Ni que sigui per allò del pèndol: Barcelona ho va agragar gairebé tot (L’Hospitalet se’n va salvar i tindria més motius que Vallvidrera per formar part de la gran urbs) i ara toca desagregar una mica. Sobretot si ho volen els vallvidrerencs, és clar!

(la foto de les paperetes és de l’AVUI i la de sota d’El Punt)

Barcelona. Països. REPORTAGE de VALLVIDRERA. Arrel que hi ha uns veïns que plantegen la desconnecció de Vallvidrera de Barcelona, diferents carrers i places del barri i enquesta a la gent del carrer.

Vallvidrera / Els veïns mantenen les pancartes tres mesos després del referèndum d’independència

Societat / Instal·len tanques al Baixador de Vallvidrera per evitar que els porc-senglars baixin a la carretera

Si algú creu que tenen alguna altra utilitat que ens ho expliqui, però em diuen que aquestes tanques que veieu han estat col·locades recentment i serveixen perquè els porc-senglars barcelonins no baixin a la carretera i es quedin pasturant per la muntanya. La fotografia va ser presa en un dels carrers que surten de l’estació dels Ferrocarrils al Baixador de Vallvidrera i com veieu hi ha tanca a banda i banda.

Vallvidrera / Els veïns mantenen les pancartes tres mesos després del referèndum d’independència

Societat / Les obres de millora entre Baixador de Vallvidrera i Les Planes han obligat a milers d’usuaris a fer transbord en autocar

Tots els usuaris que aquest cap de setmana han volgut anar en Ferrocarrils de la Generalitat de Barcelona a Sabadell i Terrassa, o viceversa, s’han vist forçats a fer transbord en autocar entre les estacions del Baixador de Vallvidrera i les Planes.

El motiu eren les obres de millora de les vies entre aquestes dues estacions.

 Com acostuma a passar amb els Ferrocarrils, tot estava prou organitzat i es feia en ordre: a l’exterior hi havia petits autocars que anaven sortint en una direcció o una altra a mida que s’omplien. La intranquilitat que provoca aquestes situacions entre els viatgers desapareixia quan els usuaris veien que el sistema funcionava. Fins i tot s’ha donat espai per alguns tocs d’humor: una dona que esperava amb desenes d’altres per entrar al tren i anar a Barcelona i que veia aquella allau humana sortint del comboi deia: “Nunca imaginado un recibimiento así”. 

(per cert: de l‘estació del Baixador de Vallvidrera i tot el seu entorn en podríem parlar molt i ho farem, ho farem, és una Barcelona que no sembla Barcelona, no sé a vosaltres però a mi sempre m’ha sorprès i en bona mesura l’he aprofitat per a fer petites escapades…)