Els cinemes Verdi, en perill de tancar

Ho explica l’Independent de GràciaEls cines Verdi, en perill de tancar per la pressió del propietari per canviar de negoci: “Alerta sobre un símbol de Gràcia: els cines Verdi atravessen una greu crisi de relacions entre el propietari de la finca i la direcció de les sales des del juliol, sense acord, que pot desembocar en el tancament de les 5 sales amb entrada des del carrer Verdi. El Districte, que s’ha compromès a salvar el cinema, ha tranquil·litzat els Pérez i els botiguers, ha assegurat que no hi ha cap petició de nova activitat a l’espai de les 5 sales (la crisi no afectaria els Verdi Park) i ha centralitzat la negociació a l’Ajuntament. (notícia a l’Independent)

La pròxima trobada de Taizé serà a València

La pròxima trobada de Taizé serà a València

Creu de Taizé

La ciutat de València acollirà el pròxim Nadal (2015) i cap d’any (2016) la trobada Europea de Taizé. S’afegirà així a la llista de ciutats en què periòdicament s’organitzen trobades “de peregrinatge de confiança” de Taizé. Així ho va anunciar a Praga el germà Alois Loeser, prior d’aquesta comunitat cristiana ecumènica, durant l’encontre que aquest any tenia lloc a la capital txeca. Així n’informa l’agència de notícies del Vaticà news.va: Próxima parada Taizé Valencia i així la web de Taizé: European meating in Valencia. Fins ara Taizé anava “repetint” ciutats i Barcelona havia acollit la trobada en tres ocasions. Recentment la comunitat de Taizé va rebre el premi IV Memorial Cassià M. Just.

Dit sigui de pas, Taizé continua sent un dels pocs focus d’espiritualitat cristiana que em serveixen.

Gasos lacrimògens al voltant del campus de la UC Berkeley, per dispersar protestes per les morts de ciutadans negres

Gasos lacrimògens al voltant del campus de la UC Berkeley, per dispersar protestes per les morts de ciutadans negres

Del Twitter de @SamTLevin

Del Twitter de @SamTLevin

Els voltants del campus de la Universitat de Berkeley han viscut dues nits de greus incidents arran de les protestes primer, i la contundent intervenció policial després, en protesta per la mort en mans de la policia de dos ciutadans negres a Missouri i Nova York. Les manifestacions es van iniciar dissabte a la veïna ciutat d’Oakland i es van traslladar després al centre històric de Berkeley (Telegraph Avenue amb Bancroft). En canvi, diumenge a la nit va ser al revés: les protestes van començar de forma pacífica al campus de Berkeley i es van estendre a Oakland. La violència i les topades amb la policia van anar guanyant terreny al llarg de la nit i de la matinada a totes dues ciutats. Els manifestants van tallar una autopista de la Bay Area, a l’alçada de Berkeley, fet que va provocar càrregues policials.


Les manifestacions es van iniciar a la veïna ciutat d’Oakland per traslladar-se després al centre històric de Berkeley (Telegraph Avenue amb Bancroft)…

Foto: @MediablackoutUS

Foto: @MediablackoutUS

Segons expliquen els tuits i els primers mitjans que se n’estan fent ressò, la policia ha fet servir gasos lacrimògens les dues nits per dispersar els manifestants.

Foto de @exitosanoticias

Foto de Reuters

Segons s’ha pogut llegir i veure des de Barcelona seguint el hashtag #Berkeley, una part dels manifestants intentava frenar els que trencaven vidres d’oficines bancàries i feien barricades per frenar el pas de la policia.

UC Berkeley

Del Twitter de @SamTLevin

Foto del Twitter de @MikeTrimWPTV

Foto del Twitter de @MikeTrimWPTV

Fotos de @mashable

La Universitat de Berkeley, cau de l’esquerra nord-americana, és un punt sempre sensible als Estats Units. Les imatges recorden fotos dels 60’s amb moltes diferències, una de les quals és que estan sent transmeses en directe per stream. Durant els esdeveniments en directe no té pèrdua seguir el hashtag Berkeley. També n’informa el San Francsco Chronicle , The New York Times en portada digital i el @BerkeleyMedia.

 

Broadcast live streaming video on Ustream

Cues de més de dues hores per fer el tram final de l’Everest

Els muntanyencs que aquests dies tornen de l’Everest descriuen escenes de caos al sostre del món, on s’arriben a acumular fins a 100 persones que esperen per fer el cim en poques hores de diferència les unes de les altres. Segons explica a The Guardian el noruec Christian Elde, de 37 anys “degut a les cues dissabte vam haver d’esperar dues hores i mitja en llocs estratègics de la fase final d’ascens. Alguns dels que esperaven no tenien gaire experiència i anaven molt a poc a poc”. S’espera que més de 700 expedicionaris intentin fer l’Everest abans que acabi la temporada quan, dintre d’unes setmanes, comencin els monzons.

L’església d’Escòcia aprova els capellans gais

Per poca diferència, però l’Església d’Escòcia ha votat a favor d’acceptar capellans homosexuals. Gais i lesbianes podran ser sacerdots, gràcies a un acord al que han arribat els sectors més progressistes i els més conservadors, després de 4 anys de divisions. Així es va decidir durant l’Assemblea General que va tenir lloc fa uns dies, segons informa The Guardian. La controvèrsia va començar l’any 2009, quan una pastor obertament gai -Scott Rennie- va ser nomenat rector de la parròquia de Queen’s Cross, a Aberdeen. El pacte estableix que l’església d’Escòcia afavorirà la presència de capellans heterosexuals a les parròquies però que permetrà les congregacions religioses triar pastors homosexuals.

Escriptores angleses es queixen que els editors fan cobertes cursis i sexistes

L’escriptora de novel·les per adolescents Maureen Johnson ha criticat recentement els editors que estigmatitzen com a “romàntiques” les dones que escriuen i els hi fan cobertes “cursis” al marge del contingut del llibre. Segons The Guardian, tot va començar amb un tuit de Johnson: “M’agradaria tenir temps per dedicar a cada email que rebo dient: ‘sisplau, posa una coberta que no sigui cursi i de nena al teu llibre, perquè així la pugui llegir jo també. Signat, un noi”. Amanda Hocking -una altra escriptora que en aquest cas s’autoedita- ha sortit en recolzament de Johnson.