La Barcelona dels últims 100 anys és una ciutat de moltes tradicions, però les que destaquen són la catalanista, l’anarquista i la pacifista.

Els incidents d’aquests dies a Sants, arran del desallotjament de Can Vies, ens fan pensar que és urgent reactivar la tercera de les tradicions, la pacifista, és a dir l’activisme incansable i a peu de carrer a favor d’una resolució pacífica dels conflictes.

En front de la prepotència dels uns i la reivindicació de l’odi, la ràbia i la por dels altres cal posar urgentment en actiu l’activisme pacifista dels 70’s i 80’s.

Els veïns i en general el pacifisme no es pot creuar de braços quan constatem que cada vegada és més habitual veure a peu de carrer a Barcelona l’uniforme quasi militar de les brigades antidisturbis dels Mossos o les barricades dels moviments alternatius, com en peu de guerra. Una i altra vegada.

És l’hora de reactivar el pacifisme a Barcelona, és hora de reivindicar i mobilitzar la Barcelona pacifista. La que fàcilment pot ser titllada d’ingènua però que va vèncer el tòtem del servei militar obligatori i la que quan ha calgut s’ha mobilitzat, organitzat i ofert solidaritat massivament per causes internacionals. Si ara cal fer-ho per causes locals, fem-ho.

La que no accepta la violència per a resoldre res, la que posa la pau per sobre de tot, la que en aquests temps convulsos és tan necessària.