Un grup de Facebook anuncia un “esdeveniment” per al 12 de febrer de l’any 2017, en celebració de la cançó dels Esquirols

Un grup de Facebook anuncia un “esdeveniment” per al 12 de febrer de l’any 2017, en celebració de la cançó dels Esquirols

No sé si encara es canten cançons d’Esquirols a esplais i caus, suposo que ja poc, però els que hi vam anar als anys 80’s i 90’s cantàvem molt la cançó El dia 12 de febrer de l’any 2017. Explica que neix una criatura “filla de la civilització”: “Un xicotet de mida natural, cames i peus no n’hi veureu, són rodes de trial, per mans claus angleses, per boca un embut, i dins les orelles ràdio-cassetes li han nascut”. Doncs bé, han passat els anys i aquella data tan llunyana està a punt d’arribar. Jo ho tenia present i em preguntava qui engegaria campanya per celebrar el dia. I ja hi ha algú que ha pres la inciativa o que, com a mínim, n’ha creat esdeveniment a Facebook. El podeu consultar clicant aquí.

El documental “Ciutat morta” ha tancat les projeccions de cinema a la plaça dels Àngels

El documental “Ciutat morta” ha tancat les projeccions de cinema a la plaça dels Àngels

CineMacba.jpg

Aquest era l’ambient previ a la projecció del documental Ciutat morta a la pantalla del camió que durant les últimes setmanes ha presidit la plaça dels Àngels. Tot plegat com a part del projecte “Le Camion de Zahïa. Conversations après le paradis perdu”, de Mireia Sallarès, que s’exhibeix a la segona planta del MACBA en el marc de l’exposició “La realitat invocable” (del 10 d’abril al 31 d’agost). L’artista ha fet una selecció de documentals que tracten de l’impacte dels canvis urbans en la vida de les persones, que s’han projectat en sessions gratuïtes de divendres al vespre.

#Miba / Un paraigües del futur? Una ampolla que filtra l’aigua?

#Miba / Un paraigües del futur? Una ampolla que filtra l’aigua?

No sé si heu visitat el MIBA, el Museu de les idees i invents de Barcelona, que està al carrer Ciutat, darrere l’Ajuntament. Jo dissabte vaig passar pel davant i de seguida em va cridar l’atenció…

Mireu per exemple aquest paraigües del futur…

Aquest paraigües que s’aguanta sol…


O aquesta petita ampolla que pots omplir d’aigua de l’aixeta i te la filtra. Alguns productes, com aquest últim, estan a la venda a l’entrada del museu.

#Miba / Un paraigües del futur? Una ampolla que filtra l’aigua?

Urbanisme / Avancen les obres de la nova seu de Disseny Hub Barcelona

En només dues setmanes de diferència hem fet la foto de dalt i vam fer la de sota on veiem que l’edifici del Disseny Hub Barcelona a plaça de les Glòries avança ràpid. La nova seu és obra de l’equip Martorell, Bohigas, Mackay (MBM) i està previst inaugurar-la el 2011, any en que començarà una segona etapa d’obres.

Segurament molts ja el coneixeu, el Disseny Hub Barcelona (DHUB) és un nou centre de l’ICUB  “dedicat a promoure el bon ús del món del disseny”. Com explica en Jordi Blasi als comentaris “més que hereu del museu tèxtil, que també, se suposa que albergarà la col·lecció del museu de les Arts Decoratives. Un museu del disseny, que aglutinarà les col·leccions de diversos museus”.  Actualment ocupa l’espai de l’antic Museu Tèxtil (al Palau Marquès de Llió s’hi fan les exposicions temporals) i unes sales al Palau de Pedralbes  (Diagonal, 686, exposicions permanents del Museu Tèxtil i de la Indumentària). L’ús de l’anglicisme “Hub” vol definir un espai que vol ser centre neuràlgic de totes les propostes de disseny que es facin a Barcelona. Seguirem l’evolució de les obres…

#Miba / Un paraigües del futur? Una ampolla que filtra l’aigua?

Cultura / La Nit dels museus ha triomfat de nou

No sé si vau visitar algun museu la nit de dissabte però els que ho vam fer vam tenir aquella sensació d’estar participant en un acte de masses, d’aquells en els que algú dóna el tret de sortida i tothom s’hi llença fins que et diuen prou. Un dels exemples més oportuns és el del Macba al que no va parar d’entrar gent durant tota la nit. No és casualitat que quan més triomfen els museus és durant els veritables moments d’oci de la gent: les tardes de diumenge i els dies que obren de nit! I quan són gratis, és clar.

#Miba / Un paraigües del futur? Una ampolla que filtra l’aigua?

La Nit dels Museus / Sergio Vila-Sanjuan ha llegit un fragment de “Una heredera de Barcelona”

 

El Muhba (Museu d’Història de Barcelona) ha muntat un escenari a la plaça del Rei per celebrar la Nit dels Museus. De set de la tarda fins a dos quarts d’11 hi han fet “La ciutat llegida” en que quaranta-quatre barcelonins han llegit fragments d’escrits sobre la Barcelona dels darrers dos segles. Un d’ells ha estat el director del suplement de Cultura de La Vanguardia, Sergio Vila-sanjuán. Just en el moment en que jo he passat per la plaça ell ha començat a llegir un fragment de la seva novel·la “Una heredera de Barcelona”, que feia referència a l’ambient de la redacció del Noticiero Universal als anys 20, en època del seu avi. La Nit dels Museus farà que milers de barcelonins facin una ruta nocturna per les sales d’exposicions de la ciutat, hi anireu?