Un Sant Jordi 2016 multitudinari i en dissabte s’imposa als ruixats del vespre

Un Sant Jordi 2016 multitudinari i en dissabte s’imposa als ruixats del vespre

Sanrt Jordi 2016

La pluja ha avançat el final del Sant Jordi 2016 a Barcelona però ha arribat massa tard per deslluir-lo. El Sant Jordi en dissabte ha estat més familiar que altres anys i amb la mateixa força física -i comercial- que sempre. Milers de persones han omplert els carrers del centre de Barcelona i de tot el país regalant-se llibres i roses. En una ciutat inundada de turistes, a aquests se’ls veia sorpresos per la magnitud i les característiques del 23 d’abril. L’escriptor suec Jonas Jonasson ha declarat a La Vanguardia que “Sant Jordi s’hauria d’exportar a totes les ciutats del món”. I des d’aquí apostem que passarà, Sant Jordi té tanta força cívica i és tan atractiu que té punts per acabar-se exportant. A què esperen?

Sanrt Jordi 2016_2

Una multitud ha tornat a omplir les llibreries de Barcelona la tarda del 23 d’abril. La Central del Raval, la Casa del Llibre o la Documenta, per posar tres exemples.

Sanrt Jordi 2016_3

A l’Ateneu Barcelonès li ha sentat bé un Sant Jordi en dissabte. Si cada any s’omple de gent que el visita en dia de portes obertes, enguany l’afluència al matí ha estat molt gran.

Sanrt Jordi 2016_4

La Casa Batlló, decorada amb roses, ha estat un dels protagonistes del Sant Jordi 2016 a Barcelona.

 

 

La Fira de Santa Llúcia obre amb el caganer independentista com un dels protagonistes #25N

La Fira de Santa Llúcia obre amb el caganer independentista com un dels protagonistes #25N

caganer.jpg

La Fira de Santa Llúcia s’obre enguany el mateix dia que se celebren les eleccions més decisives a Catalunya des de les de la Transició i estarà oberta fins diumenge 23 de desembre. Cada Nadal té el seu caganer, i enguany el que més crida l’atenció i s’addiu a l’actualitat és el que veieu a la foto, el caganer independentista. Que no vol dir que els independentistes estiguin cagats, tot i que també n’hi ha.

stallucia1.jpg

En el moment de fer les fotos estaven muntant les parades, cosa que despistava una mica els turistes, que volien comprar però no podien: “Està prohibit, fins demà (diumenge 25) no podem”, els explicaven com podien els paradistes. I els turistes s’enfadaven. En tot cas, del 25 de novembre al 23 de desembre toca comprar alguna figureta al pla de la Catedral!

stallucia2.jpg

Sant Joan 2012 / Ja han muntat la caseta de petards als Jardinets i les coques estan a punt a la pastisseria Baixas

Sant Joan 2012 / Ja han muntat la caseta de petards als Jardinets i les coques estan a punt a la pastisseria Baixas

petards.JPG

‘Què faràs per Sant Joan?’ no és una pregunta que sigui sempre fàcil de contestar. Potser per als que teniu fills sí, i jo que no en tinc ja tinc la festa d’enguany solucionada, però hi ha gent que s’agobia perquè és d’aquells dies que tens com l’obligació de tenir un ‘plan’ i passar-t’ho bé. En tot cas, és una de les grans dates de l’any i ja la tenim aquí!  Per exemple, als Jardinets de Gràcia ja han muntat la paradeta de “Petardos”. “Petardos” a l’esquerra, “Petardos” al mig i “Petardos” a la dreta. No sé en quin temps viu aquesta gent. Segur que els graciencs agraïrien ni que fos un míser “Petards”. Total, una ‘O’, costa pot de treure. Però vaja, de moment pitjor ho tenen els grecs, ja ens preocuparem de la ‘O’ més endavant, suposo.

Per cert, jo sóc dels que sempre deixo la compra de petards per l’últim dia i l’últim dia no en compro perquè hi ha cua. Em costa comprar-los per avançat.

coca.JPG

Ah, i a la que potser és la millor pastisseria de Barcelona, la Baixas de Muntaner amb Calaf, ja tenen a punt la coca. Va una mica cara, però un dia és un dia.

La Fira de Sant Ponç 2012 ha tornat a omplir el carrer Hospital de mel, herbes i gent

La Fira de Sant Ponç 2012 ha tornat a omplir el carrer Hospital de mel, herbes i gent

L1320301.JPG

Dir 11 de maig a Barcelona vol dir Fira de Sant Ponç al carrer Hospital. Molta gent com sempre en aquest carrer tan divers que ara va de “les Rambles” a la Rambla del Raval…

L1320302.JPG

Com que la majoria d’immigrants del barri venen de països on utilitzen molt els aromes se senten atrets per aquesta fira en què es barregen amb els catalans que hi arriben de tota la ciutat.

L1320318.JPG

Hi he anat cap al tard i he comprat un pot de tres quilos de mel de romaní de Tremp, que m’ha costat divuit euros. -“A quant va el manat?” he sentit que preguntaven assenyalant la menta. Anava a un euro.

Sant Jordi sorprèn i dribla la crisi, amb roses i llibres

Sant Jordi sorprèn i dribla la crisi, amb roses i llibres

L1320157.JPG

Si el drac d’aquest Sant Jordi era la crisi es pot dir que el sant l’ha tornat a matar, quan segurament menys gent s’ho esperava. El mateix dia que el govern del País Valencià anunciava la reducció del 40% d’empleats d’empreses públiques i que l’Ibex-35 s’enfonsava fins als 6846 punts…

foto (46).JPG

… a Barcelona i a Catalunya la gent s’ha llançat a comprar llibres i a dir-li a la parella “T’estimo” amb una rosa. Sens dubte un fenomen esperançador i una mica de psicòleg col·lectiu, un psicòleg que segurament treuria conclusions positives.

foto (45).JPG

A triar, em quedo amb aquest cartell que he vist a plaça Catalunya, d’uns nois que intentaven vendre roses. La foto és de quarts de cinc de la tarda, en aquell moment els preus estaven al nivell que veieu, no sé a quin hauran acabat! Com ve passant els últims anys de roses n’hi havia per tot arreu, a les taules del carrer i a les mans de la gent que passejava.

(Jo he passat bona part del dia a l’estand de l’ARA a Rambla Catalunya. Molt, molt interessant)