Treballadors del metro acusen del conflicte la direcció de l’empresa i en fan còmplice l’alcaldessa Colau

Treballadors del metro acusen del conflicte la direcció de l’empresa i en fan còmplice l’alcaldessa Colau

comunicat treballadors tmb contra Colau

En el marc del conflicte, les vagues convocades i les -segons alguns usuaris- vagues de zel dels treballadors del metro de Barcelona, dimecres (11 de maig 2016, Sant Ponç, patró dels herbolaris) van aparèixer unes octavetes com ciclostil·lades (fotocòpia senzilla) a algunes entrades del metro. Segurament només les van veure els viatgers que més es fixen en el que passa al voltant i que segueixen des de la mitja distància aquesta lluita entre sindicats, empresa i Ajuntament. L’octaveta, escrita -al menys la versió que jo vaig trobar- en castellà,  és molt dura contra la direcció del metro i el govern Colau, culpa la direcció del conflicte i en fa còmplice l’Ajuntament. Lamenta els perjudicis als usuaris, acusa la direcció de voler desmantellar l’empresa pública per a procedir a la seva privatització, en forma de venda “a empresas y bancos” i es mostren defensors d’un “ferrocarril público y social”. “Somos trabajadores, no privilegiados, de un servicio público”.

Es manté constant la presència de sense-sostre als carrers de Barcelona? 900 voluntaris els comptaran el dia 18 de maig

Es manté constant la presència de sense-sostre als carrers de Barcelona? 900 voluntaris els comptaran el dia 18 de maig

vagabunds2

El 18 de maig la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL) farà el recompte anual de persones que dormen al carrer a Barcelona. Amb les seves xifres podrem conèixer l’evolució d’aquesta realitat a la capital catalana, sabent que per exemple el 2015 en van comptar 892. Per primera vegada es farà el recompte a tota la ciutat: uns 900 voluntaris intentaran comptar tots els sense sostre que dormen als caixers i altres racons de la ciutat. Serà amb la seva xifra quan podrem treure conclusions, però la percepció a nivell de carrer és que la presència de homeless als carrers de Barcelona es manté molt forta des de l’inici de la crisi i tot i la relativa millor situació actual. No deixa de ser curiosa la funció dels caixers automàtics de Caixabank, gairebé sempre ocupats a la nit per persones que hi dormen. I també sobta l’actitud del banc que, per un motiu o un altre imatge els manté oberts. A les fotos, espais on dormen vagabunds al carrer Fontanella.

vagabunds1

 

Okupen unes hores l’oficina de Catalunya Caixa al 22@

Okupen unes hores l’oficina de Catalunya Caixa al 22@

Catalunya Caixa 3
Aquest serà simplement un relat del que jo vaig veure. Si hi vau ser, ja ampliareu la notícia. Divendres 18 de juliol em vaig fixar que la sucursal de Catalunya Caixa que hi ha a Diagonal amb Rambla del Poblenou, al 22 @, tenia els vidres totalment empaperats, amb missatges com: “La nostra violència és existir. Stop Dasaucios” i “De norte a sur, de este a oeste, ocupamos este banco cueste lo que cueste”. Eren quarts de tres de la tarda i a dintre no hi quedava ningú: ni okupes ni empleats.Catalunya Caixa

El terra era ple d’octavetes i l’oficina (tant la saleta del caixes automàtic com tot l’interior) oferia la mateixa estètica que els vidres del, diguem-ne, aparador. Just en aquell moment s’acostava un guàrdia de seguretat, que em va explicar: “Ells cridaven que no sortirien fins que arribés la Cavalleria, i així ha estat”. Per “cavalleria”, entengueu els Mossos amb aquells vestits que porten en aquests casos. “Però mira com ha quedat tot”, em deia. Sí, era bastant espectacular.

Catalunya Caixa

 

 

La Marxa de la dignitat aplega unes 3000 persones per encerclar la Generalitat

La Marxa de la dignitat aplega unes 3000 persones per encerclar la Generalitat

dignitat.jpg

Quan he coincidit a plaça Catalunya amb una de les dues convocatòries de la Marxa de la Llibertat eren unes 500 persones. Però s’adreçaven cap a Via Laietana, on em diuen que hi havia concentrades unes 3.000. En tot cas, les unia la convocatòria d’encerclar avui (21N) el Palau de la Generalitat en defensa de “Pa, treball i sostre”. Duien sobretot banderes de la República espanyola.  S’autodefineixen com a “Moviment popular, social i obrer” i ja van encerclar el Parlament espanyol el 22 de març. Critiquen que les institucions “són còmplices de la supressió de drets i llibertats” i posen com a exemples de detencions a les diverses marxes que han fet. L’última de les seves crides és “contra la corrupción política i empresarial”. Des de la Biblioteca de l’Ateneu Barcelonès, on estic escrivint aquestes línies, ja se sent l’helicòpter dels Mossos. I és que a la Generalitat segur que no li fa molta gràcia que l’encerclin.

dignitat2.jpg

Bombers de la Generalitat demanen fer vaga indefinida

Bombers de la Generalitat demanen fer vaga indefinida

[youtube nqfAiQrLj9I]

He coincidit casualment amb la manifestació de bombers que ha tingut lloc a Barcelona. S’han concentrat a plaça Sant Jaume i han seguit per Via Laietana camí del Parlament, on han presentat una sol·licitud de vaga indefinida. Estaven convocats per la UGT, CCOO i la CATAC. Pel que he llegit mai abans els bombers havien demanat fer una vaga indefinida. Esperem que no escatimin serveis mínims, segur que no.

bombers3.jpg

aaa

bombers1.jpg