Benet XVI a Barcelona

http://www.marthacolmenares.com

(PD: A Barcelona sempre ens quedarà el record de les imatges de Joseph Ratzinger consagrant la Sagrada Família)

Quan van escollir el cardenal Ratzinger com a papa de Roma jo estava precisament a Wroklaw (Polònia) en un viatge de feina. A mi Ratzinger sempre m’havia sonat a doctrina de la fe, a quadratura alemanya. Vaig trucar a Barcelona indignat, digueu-me rar però a mi les coses de l’església encara m’indignaven, vaig créixer en entorns que defensaven l’esperit de l’església del Concili. I mantenia el convenciment que no podem regalar la institució a les posicions més ràncies.

No sé vosaltres però jo avui m’he assabentat de la seva renúncia per una alerta de Le Monde, el del diari parisenc ha estat el primer flaix de la notícia que m’ha arribat a l’iPhone. Era breu i deia: “Le pape annonce qu’il va démissionner le 28 février (AFP et Reuters).

Costava de creure, que un papa dimitís! El mitjans catalans han dit després “renunciar al càrrec”. Podia ser un twit fals. He anat a la web de Le Monde i encara no hi havia rastre de la notícia. He visitat la de l’ARA, La Vanguardia i El País i tampoc. En canvi al twitter de Le Monde he comprovat que l’alerta era certa i l’he retuitejat. Després he començat a rebre tuits de diversos mitjans.

Suposo que ja anirem descobrint els motius últims de la decisió: malaltia, es diu que potser alzheimer, o malestars vaticans… Jo aposto per malaltia. Però també per la forma ser i de raonar d’una persona germànica que, portant la racionalitat al límit, ha vist que pel motiu que sigui no podia fer front al repte que tenia i ha preferit retirar-se a temps.

Com que les crítiques i les burles li cauran per tots costats, prefereixo destacar que en un temps en què aquí estem amb la boca oberta perquè ningú no dimiteix, va un papa i ho fa. Un papa que defensa postures molt contràries a les meves però que m’ha caigut millor de papa que de cardenal. Per a un papa té el seu mèrit marxar així i no esperar a la tomba, no? Fins i tot en això ha estat molt diferent que Woityla.

No hi ha cap article relacionat.