Mentre espera el V11 a la parada d’Urgell per anar del barri de Sant Antoni al de Galvany vaig veure que un noi jove estava informant els usuaris dels busos de la imminent desaparició del 37, que durant desenes d’anys ha unit el centre de la ciutat amb la Zona Franca.

El que era graciós és que el noi, que en teoria havia d’informar, despotricava del canvi. Es veu que tots els usuaris se’n queixaven i ell va acabar tan convençut com els viatgers que el canvi era nefast:

“És veritat, per què el treueu?” li explicava a un senyor que se li havia queixat. “Jo per mi ho han fet amb…  Hi ha gent que haurà d’agafar 2 busos verticals i dos d’horitzontals! Trigaran molt més!”

I rematava: “(l’empresa) perdrà diners amb el canvi perquè molts viatgers passaran a agafar el cotxe.  Ja van fer una mani, eh?. I per anar a Mercabarna tb anava be”.

“El metro? D’aquí a que l’inaugurin… ”

“Dubto que qui ha pres la decisió agafi el transport públic. A mi sincerament m’han decebut. Et donen una formació però després arribes a la parada i et trobes una altra cosa. T’has de justificar contínuament”.

“I és que era un bus que anava bé a adults i joves! Comunicava tota bcn amb la Zona Franca. I mira que diuen: “la xarxa de bus que uneix…”

Vaja, que TMB hauria d’escoltar més alguns dels seus joves treballadors…