La Cursa de la dona 2016 torna a tenyir Barcelona de fúcsia

La Cursa de la dona 2016 torna a tenyir Barcelona de fúcsia

Un any més Barcelona s’ha despertat en diumenge tenyida de fúcsia per les samarretes de les més de 29.000 corredores (i algun corredor) de la Cursa de les Dona, amb  l’afegitó de “contra el càncer de mama”. La xifra és una mica superior a la de l’any passat (han estat 2000 corredores més) i l’ambient ha estat el de les grans ocasions. Quan hem fet les fotos la majoria de les dones que vèiem havien deixat de córrer i seguien caminant. El recorregut ha estat de 7.8 quilòmetres.

La Cursa de la Dona 2014 ha despertat amb fúcsia Barcelona

La Cursa de la Dona 2014 ha despertat amb fúcsia Barcelona

cursa_dones_barcelona_2014.JPG

 Avui Barcelona s’ha despertat de fúcsia i ha fet l’aperitiu de groc. Unes 25.000 dones han participat de bon matí a la Cursa de la Dona, que ha recorregut el centre i que tenia com a leit motiv la lluita contra el càncer de Mama. Jo les he vist per la Gra Via / Universitat.


En un ambient familiar i festiu, amb algun home que s’havia colat entre l’allau de dones, moltes rialles i aplaudiments…


… i amb una densa cua que anava més aviat lenta, les participants han convertit el despertar dominical de la ciutat Comtal (i en concret de l’Eixample esquerra) en una festa.


(No sé si us passa però a mi aquestes curses tan massives em posen la pell de gallina i com que jo l’enllaçava després amb la concentració d’Òmnium i l’ANC a plaça Catalunya no he pogut estar de pensar que vivim en un país plural i que cadascú aprofita el temps com més el plau. Per a uns el tema nacional dóna sentit a la vida i en canvi d’altres en viuen al marge. Segur que a la Cursa de la Dona hi havia de tot, però no sé, en l’entorn que vivim s’agraïa una moguda que posés al centre un altre tema. Tot i que us haig de confessar que a mi no m’agraden les “coses de”. Ni curses de gais, ni de dones, ni d’homes. Tot i que la lliga de futbol és masculina i ningú no en diu res, és clar)

Les + de 20.000 participants de la Cursa de la dona han tenyit Barcelona de fúcsia

Les + de 20.000 participants de la Cursa de la dona han tenyit Barcelona de fúcsia

Cursa.JPG La ciutat s’ha despertat fúcsia aquest diumenge gràcies a les samarretes de les més de 20.000 corredores de la Cursa de la dona 2013, que han seguit el circuït més tradicional de les curses de la ciutat. Jo les he vist quan passaven per Sepúlveda, no tinc vídeos perquè se m’ha espatllat l’àudio de l’iPhone (!!!). Però com ja va sent habitual, mentre n’intentava gravar un he sentit que una corredora em cridava: “Guillem, Guillem!” Era la inconfusible Glòria Gasch que, per alguna cosa es defineix a Twitter com a: “Màrqueting, innovació, edició i… running!

La Guàrdia Urbana s’apunta a la moda dels Bombers i ja té la seva cursa, per la Diagonal

La Guàrdia Urbana s’apunta a la moda dels Bombers i ja té la seva cursa, per la Diagonal

Cursa Dir Guardia Urbana

Foto: El Mundo Deportivo

Si algú deu viure feliç a Barcelona són els amants de les curses perquè això no s’atura i va a més. Ja era estrany que totes es fessin a la mateixa zona (Plaça Espanya-Gran Via-Paral·lel) i ha hagut de ser un ajuntament convergent qui n’hagi estrenat una més cap a la zona alta. La idea és bona, una cursa a la Diagonal, tot recte i fins al mar. El que embafa una mica és aquesta mania de posar noms a les curses. Jo li diria cursa Diagonal, i si DIR paga doncs Diagonal-DIR. Però si ja tenim la de Bombers, calia que aquesta es digués “Guàrdia Urbana”? Respecto tant la tasca que fa la Guàrdia Urbana a Barcelona que a mi més aviat em sembla de circ posar el seu nom a una cursa, no calia. Però que per molts anys la cursa de la Diagonal.

Els 26.000 corredors de la Cursa de Bombers omplen de blau i taronja als carrers de Barcelona

Els 26.000 corredors de la Cursa de Bombers omplen de blau i taronja als carrers de Barcelona

CursaBombers2013.JPG

Els més de 26.000 corredors de la Cursa de Bombers 2013 han fet que Barcelona es despertés aquest diumenge amb els carrers de color blau (per als homes) i taronja (per a les dones).


En els vídeos podeu veure amb quin ímpetu agafaven els corredors les ampolles d’aigua i les llançaven un cop buidades i sense mirar gaire a on les llançaven.

Bombers.JPG

I de tant en tant veies passar un bomber amb tot el seu equipament d’urgències, bombona a l’esquena inclosa. Un cop més es confirma que Barcelona és una ciutat de curses. Ja en poden fer tantes com vulguin que totes són un èxit d’assistència.

Londres confirma que farà la seva marató aquest diumenge, malgrat el drama de Boston

Londres confirma que farà la seva marató aquest diumenge, malgrat el drama de Boston

Captura de pantalla completa 16042013 224114.jpg

 

 

Quan el món encara està consternat per les explosions a la marató de Boston, Londres es prepara per a la seva marató, que tindrà lloc el pròxim diumenge 21 d’abril. Les autoritats britàniques han incrementat els controls de seguretat arran de l’atemptat a nord-amèrica. Segons la BBC els organitzadors estan rebent moltes trucades per saber si es manté la marató de Londres: “Es confirma que es farà. Es guardarà un minut de silenci, però es farà”. Barcelona, una ciutat que s’ha convertit en una capital de curses, mira amb tristesa els esdeveniments d’ahir i creua els dits perquè l’esperit d’aquestes curses populars es pugui mantenir malgrat que alguns ho estiguin intentant evitar.