L1340061.JPG

El periodista, professor de la UAB i vicepresident de l’Ateneu Barcelonès Lluís Reales ha estat l’encarregat de fer la conferència d’inauguració de curs a la seu d’aquesta institució, al carrer Canuda.

Sota el suggerent títol de “Crisi del periodisme, (b)vells valors i nous mitjans: una mirada des de l’Ateneu” Reales ha fet primer un repàs primer d’ateneuistes periodistes com Gaziel, Montserrat Roig, Montserrat Roig o Lluís Foix “que poden inspirar joves periodistes que aspiren a sentir-se independets i a recuperar, en l’entorn tecnosocial d’avui, els valors del “(b)vell periodisme”.


En un moment determinat ha expressat el que podeu sentir al vídeo a partir del segon 52: “Els ciutadans intueixen que els mitjans de comunicació estan segrestats o tenen masses complicitats amb les elits i davant d’això aprofiten els nous desenvolupaments tecnològics per buscar i escriure allò que no veuen ni escolten en els mitjans tradicionals, sigui premsa, ràdio o televisió. Estic convençut que la gran majoria de ciutadans no aspiren a fer de periodistes, no és el seu ofici ni els paguen per fer-ho, però fan un ús gairebé compulsiu de les xarxes socials perquè no troben als mitjans aquella realitat propera i aquelles històries quotidianes que els interessa. Però el bon periodisme demana temps i recursos, és una altra cosa”.

L1340074.JPG

Prèviament Lluís Reales havia mencionat tres motius per “la profunda crisi que avui pateix el periodisme: econòmica, de model de negoci en la premsa escrita i l a que té a veure amb la crisi de la funció social dels mitjans de comunicació”.