[youtube A9UcOSDcKCA]

Fa una setmana  us vaig presentar en Ken Schroeder, un peregrí Quaker de pas per Barcelona en ruta a peu per la pau, des de Portugal fins a Egipte, on espera arribar el 2014. Per dormir utilitza el coachsurfing.

Divendres, per casualitat, me’l vaig tornar a trobar i com que ara ja sabia millor qui és i què està fent vaig aprofitar per saludar-lo i parlar una mica amb ell. Vam seure 5 minuts en un banc de la Gran Via i li vaig fer unes preguntes que podeu veure al vídeo:

– Què fas a Barcelona?

– Estic de pas, caminant en un peregrinatge de pau a peu fins a Egipte. A més, m’interessant molt tots els moviments socials que hi ha en aquesta ciutat, aquestes manifestacions… Passaré per França, Itàlia, baixaré per la costa de Croàcia, entraré a Turquia. D’alguna manera entraré a Israel, Palestina i Egipte, tot i que encara no sé com entraré a Síria.

– Quin és l’objectiu del teu peregrinatge?

– Porto dues peticions, una la lliuraré a Palestina, va adreçada a Hamas i li demano que reconegui l’estat d’Israel i que segueixi resistint però sense violència. L’altra és per al Yesha Council, els encoratjo a aturar les ocupacions de territori i a reconèixer Palestina. L’objectiu fina és arribar a Egipte durant el Masterpiece, que és una celebració que tindrà lloc el 2014, organitzada per una ONG que anima a fer activitats per la pau.  Sempre a peu, serà una ruta llarga…

(Mireu quin fotoreportatge ha fet de l’estada a Barcelona i a Catalunya al seu blog, cliqueu aquí)