Llibreria Quera Petritxol BarcelonaTots els que passegem de tant en tant pel carrer Petritxol girem la vista quan arribem a l’aparador de la llibreria “excursionista” Quera, a veure quin mapa o quina novetat hi tenen penjat.  Llibreria Quera 2

Aquesta històrica i per a molts quotidiana llibreria complirà 100 anys el 2 de febrer (2016) i els celebrarà “durant tot l’any”, com m’ha dit el noi que m’ha atès quan he entrat un moment  a preguntar i que forma part de la quarta generació de la mateixa família al capdavant de l’establiment.

Llibreria Quera 1

La llibreria va ser fundada el 1916 per Josep Quera, al principi es deia L’Escon i es va especialitzar en excursionisme a mitjan dels 60’s. Precedint el centenari, la botiga ha fet reformes “que recuperen la fusta antiga dels prestatges i en milloren la il·luminació”, com explica Jordi Quera aquest mes en un article de la revista Serra d’Or.

Llibreria Quera 100 anys

Per cert, que el que ara tenen penjat a l’aparador és un esplèndid mapa transpirenaic en relleu. Per molts anys, Llibreria Quera!