photo (29).JPG

Dissabte vaig dinar a una bodega del Gòtic, plena de turistes.

-“Tot són turistes, eh?” li vaig comentar al cambrer.

-“De dia un 80% i de nit, tothom”, va contestar. “I sort d’ells!”, va rematar.

Era el mateix dia que es va saber que un dels edificis emblemàtics més recentment incorporats a l’skyline de Barcelona, la torre Agbar, serà comprada per la cadena hotelera Hyatt, especialitzada en hotels a edificis emblemàtics.

Sempre he defensat el turisme en front la gent que el critica, quan puc jo sóc el primer turista d’altres grans ciutats i són un gran actiu de la ciutat. Una Barcelona que jo recordo buida els mesos d’agost abans del… 1994? I en general sense turistes. Va ser a partir d’aquell any que la cosa va créixer fins a disparar-se als nivells actuals i ser un tsunami per determinades zones de la ciutat que han perdut moltes particularitats.

La torre Agbar serà un hotel? Doncs què hi farem. Jo hagués preferit que hagués continuat com a oficines, perquè també necessitem zones d’ofinicines, empreses a la ciutat, no abraçar-nos al 100% al turisme, amb el risc que comporta especialitzar-se exclusivament en un sector que té aspectes de bombolla, no tots però sí bastants. El 22@ és un gran barri d’oficines i no hauria de caure en les mans del turisme, sinó simplement hauria de conviure-hi.

Els detalls de l’operació els podeu llegir a molts mitjans, com per exemple a l’ARA.