L’amic Dani Cortijo ha publicat  recentment part del seu blog “Altres Barcelones” en paper. El llibre es titula “Històries de la història de Barcelona” i és una magnífica opció per aquest Sant Jordi. Per això fa uns dies li vaig fer aquestes preguntes:

  

Com va sortir la idea de traslladar el contingut del blog a un llibre?

 

La idea, de fet, no va sortir de mi exactament. Quan vaig guanyar els Premis Blocs, hi havia gent que em preguntava si treuria un llibre. Un dia un amic em va dir que no perdia res per intentar-ho i vaig enviar un correu a diverses editorials plantejant una possibilitat de col·laboració. La majoria no em van respondre. La meva teoria es confirmava. Passats uns dies, vaig rebre la trucada d’en Martí Pallàs de Robin Book. Uns dies més tard, vam tenir una reunió i em van dir que els havia agradat el projecte i que el necessitaven abans de Sant Jordi.

 

El primer que vaig sentir fou una profunda emoció però també el pes de la responsabilitat que comportava que en Martí i l’editorial haguessin dipositat la seva confiança en mi.

 

Tot el que hi ha escrit al blog ho podem trobar al llibre?

 

 No, no ho he posat tot, abans calia donar un sentit al llibre i acotar-lo. Amb l’editor vam arribar a la conclusió que el millor seria, de moment, centrar la publicació en una de les zones de la ciutat, en aquest cas la Ciutat Vella. Un altre problema, era que, per criteris editorials, al llibre no podia haver-hi el mateix contingut que ja estava penjat a internet, és per això que de les històries del bloc corresponents a la Barcelona Vella n’he hagut de triar unes quantes, millorar-les i en alguns casos ampliar-les i, a més a més, he afegit bona part d’històries noves.

 

Anima’ns a comprar-lo! Dona’ns 3 motius per fer-ho

  

1. Són històries rigoroses però curtes i intenses, van directes al gra.

 

2. Està pensat per a tots els públics, fins i tot per aquells a qui els avorreix la història.

 

3. Podràs “quedar-te” amb els amics amb les curiositats que hi trobaràs.