Pepe Ribas (Barcelona, 1951), creador i ànima en el seu dia de la revista Ajoblanco, tenia ganes des de fa mesos de llançar una proposta periodística que fes front a tot el que està passant.

¿Llançar una tercera etapa d’Ajoblanco? Avui ha fet un pas endavant escrivint un estatus al seu facebook en què anuncia una propera convocatòria al Cafè Gijón de Madrid i a les principals ciutats de l’estat per intentar crear una nova capçalera setmanal. Coneixent-lo una mica i pel que diu, sens dubte el seu somni és crear un diari setmanal similar a l’alemany Die Zeit.

En l’escrit, titulat “La meva resposta a la crisi” Pepe Ribas diu: “Penso: Tercer Ajoblanco? O crear un diari setmanal com l’alemany Die Zeit, que informi, amb dades reals, sense escamotejar res, poc ideologitzat, real, veritable i sense publicitat? Recordo com es va fundar El País l’any 1976, mitjançant petites participacions. Ara és més necessari que llavors, però un diari LLIURE. En pocs dies: PRIMERA REUNIÓ a MADRID: Cafè Gijón. La convocaré per Facebook i Twitter “.

En els comentaris a l’estatus Ribas anuncia que després vindran altres reunions similars a les de Madrid: “Barcelona, Bilbao, València, Vigo, Màlaga, Saragossa …”

També comenta que la nova publicació “serà col · lectiva, participativa i voluntària o no serà. Ja sabem com acaba el que es prostitueix, en el fang en què estem”. També diu que “no és entusiasme, és necessitat i, a més, fer-hp és ara molt més fàcil que abans…”

Contestant un comentari que li fan diu: “No saps imaginar com fer certes coses després del que hem viscut? … Jo només coordinarñe la gent que he vist en l’últim any i que segueixen, estan vius i amb ganes… Ja hi ha un grup a Bilbao i un altre a Madrid. A Catalunya, diversos… ”

Des d’aquest bloc seguirem atentament la seva proposta. Abans de l’estiu el vam entrevistar, podeu llegir què ens va explicar clicant aquí.