Captura de pantalla completa 22042013 234843.jpg

Foto del twitter de Carmen Mingo: @Carmenmifab

Oriol Canals (Barcelona, 1978), director de negoci del diari ARA, ha presentat a l’Abacus del carrer Balmes la seva primera novel·la: “Fills de mala mare”, un thriller amb una història sobre el Vaticà. Avui dia de Sant Jordi signarà llibres d’11 a 12 a la plaça Espanya i de 17 a 18 al carrer Canuda. Fa uns dies li vaig fer aquestes preguntes:

8E2C8060.jpg

– Com va l’experiència de presentar una primera novel·la?

Molt bé. Molt content. Tota una experiència vital veure com un projecte que en el meu cas he portat en secret fins a la publicació del llibre s’ha anat fent gran. És una experiència preciosa. Ara he entès allò que diuen dels actors de “l’aplaudiment del públic”. Que algú et digui que llegint el teu llibre ha passat una bona estona no té preu.

-Explica’ns una sorpresa que t’hagi portat el llibre: lectors, gent que hagis conegut…

Un excompany de classe em va contactar a través de Facebook per dir-me que volia la seva part de drets de formació per la publicació del llibre. La qüestió és que de petits a l’escola jo sempre em copiava d’ell les fitxes de lectura. També puc dir content que m’he trobat molta gent que m’ha ajudat en aquest projecte i això s’agraeix molt. Sobretot l’empresa Suport Films, uns professionals com pocs. Han confeccionat un tràiler del llibre contrarellotge. Un 10 per a ells.

-Per què animaries a llegir el llibre? A qui li pot agradar especialment?

A “Fills de mala mare” el Sant Pare té 21 dies per acceptar públicament l’eutanàsia o un programa informàtic al qual només un xantatgista anònim hi té accés enviarà a més de 600 mitjans de comunicació de tot el món una còpia escanejada de les proves que revelen un secret inconfessable del Papa i que ensorraria l’església catòlica. Aquest home no vol diners, només revenja. A partir d’aquí comença un compte enrere frenètic. Pot agradar a aquells apassionats dels thrillers i que creuen que darrera grans empreses i estats hi ha draps bruts. La realitat i la ficció tenen una línia finíssima en aquesta història. Orgies a Palau, diner negre, relacions amb la màfia, esclaves sexuals assassinades, pederàstia, Vatileaks, Legionaris de Crist, Paolo Gabriele; algú creu superable tot això? A més, aquest còctel es remata amb una trama d’investigació periodística per part del principal diari de Barcelona on jocs de poder, desinformació i manipulació en són protagonistes.

-Què intentaves comunicar quan l’escrivies?

Espero que el meu llibre compleixi dos objectius: que el lector s’ho passi bé i que rumiï cinc minuts sobre què faria ell si es trobés en la pell del protagonista. Per aconseguir això des del primer moment tenia clar que volia una narració molt distreta, dinàmica i que atrapés. Que quedi clar que en cap moment es qüestiona la fe, sinó la gestió que en fa el Vaticà.