Els top-manta omplen el Passeig Joan de Borbó i les pancartes de “Stop Venda il·legal” tornen a les paradetes del moll

Els top-manta omplen el Passeig Joan de Borbó i les pancartes de “Stop Venda il·legal” tornen a les paradetes del moll

stop venta ilegal

Després d’un hivern amb poc top-manta al moll de Barcelona, els venedors ambulants han ocupat massivament tot el passeig Joan de Borbó i les pancartes de “Stop venda il·legal” han tornat a les paradetes dels artesans del Palau de Mar.

stop venta ilegal_2

No m’estranya que hi hagi incidents ni que siguin aïllats amb la policia, com l’agressió d’un manter a tres agents de la Guàrdia Urbana perquè la imatge de tot el passeig ple de manters fa presagiar que no pot ser una situació perenne, per molt que rebi la comprensió de l’Ajuntament de Colau.

stop venta ilegal_3

Cal deixar clar, però, que en absència de la policia el comportament dels top-manta és sempre molt bo. Les fotos són del cap de setmana passat.

top manta barcelona

Les pastisseries trien STAR WARS per a les mones de Pasqua 2016

Les pastisseries trien STAR WARS per a les mones de Pasqua 2016

mona STAR WARS 2Cada any algun personatge domina les mones de Pasqua i enguany (2016) els pastissers estan triant els personatges d’STAR WARS. Com sempre, destaca la pastisseria Escribà, que aquesta vegada dedica l’aparador de Gran Via a BB-8, l’evolució del mític R2-D2 a la saga de la Guerra de les Galàxies. A més de la mostra grossa, el pastisser Christian Escribà ofereix petites mones del personatge.

També a la pastisseria Massó, del Cap de la Vila de Sitges…

mona STAR WARS

… han optat per STAR WARS, en aquest caps pel cap de C-3PO i el personatge Darth Vaider. I podríem anar una a una per totes les pastisseries del país. Si teniu fotos les podeu enviar a guillemcarbonell@hotmail.com i completarem l’escrit!

Concentració a favor dels top-manta a la rambla del Raval

Concentració a favor dels top-manta a la rambla del Raval

Top Manta Barcelona 2Després de tota la moguda que aquest estiu i post-estiu hi ha hagut amb el tema top-manta a Barcelona, i que al menys de moment ha acabat amb la seva expulsió de la zona del Port Vell, apareixen puntualment moviments de suport, com el que es va poder veure dissabte a la rambla del Raval. Top Manta Barcelona 3“Manteras en lucha” i “Los manteros son parte del barrio” eren alguns dels missatges que es podien llegir, en una concentració senzilla i pacífica de top-mantes i dels que els hi donen suport. Un tema que forma part del relat dels nostres temps complexos.

Top Manta Barcelona

 

Diaris i revistes ja són secundaris als quioscos de la Rambla

Diaris i revistes ja són secundaris als quioscos de la Rambla

Newspaper shop Rambla BarcelonaSi busquéssim pels arxius d’aquest blog trobaríem que un dels primers quioscos que va pràcticament substituir la premsa per gàdgets horteres va ser el quiosc de la plaça de Sant Josep Oriol, quan el van agafar uns asiàtics. El temps ha demostrat que la van ben encertar perquè a poc a poc la seva estratègia s’ha anat estenent i ara ja són pràcticament tots els quioscos de, per exemple, la Rambla de Barcelona, els que s’han passat a vendre tonteries per a turistes. Queda alguna excepció, com el gran quiosc Free Time, tipus botiga, a prop de Portaferrissa. Però la resta fan la pinta des de la foto. Mostra d’una banda la conneguda crisi dels quioscos (“en traspàs”), provocada en part pel canvi de paradigma dels mèdia (Internet) i l’allau turístic (“bombolla” o realitat?) de Barcelona.

quiosc Rambla Barcelona 2

Tunisians de Barcelona s’han manifestat contra el terrorisme a plaça Sant Jaume

“Units contra el terrorisme” deia la pancarta que barcelonins d’origen tunisià han desplegat a plaça Sant Jaume el dia després de l’atemptat que va costar la vida a 23 persones al museu Bardo de Tunis, entre elles un matrimoni de jubilats de Barcelona. No tinc foto (fa dies que la càmera de l’iPhone se m’ha espatllat!) però eren unes 50 persones i han pogut fer l’acció just abans de la suau pluja que ha caigut aquest vespre a Barcelona. Junt amb les ràfegues de vent creen un ambient que convida a recordar els dos morts de la ciutat, Antoni Cirera Pérez i Dolors Sánchez Rami. He visitat Tunísia diverses vegades, per plaer i per feina, és un gran país, una gent fantàstica, que en general es consideren -per cert- cultes i afrancesats, tiren molt cap a França, al menys aquesta ha estat sempre la meva percepció. Quina llàstima però han / hem de seguir endavant. S’agraeix el gest dels tunisians de la ciutat. Que per cert tenia lloc just en el moment que aterrava al Prat l’avió amb els cossos dels dos barcelonins assassinats.

El festival “Llum Barcelona” il·lumina de lila el pati de l’Ateneu Barcelonès

El festival “Llum Barcelona” il·lumina de lila el pati de l’Ateneu Barcelonès

llum BarcelonaEn el marc de la 4a edició del festival Llum Barcelona -i de les festes de Santa Eulàlia 2015-, el jardí romàntic de l’Ateneu Barcelonès ha acollit escultures com aquesta. La llum lila il·luminava el pati entre l’estany i les palmeres. Obra de l’Istituto Europeo di Design (IED), “una xarxa luminescent neixia de les aigües del brollador central i s’enfilava enlaire en un recorregut de diverses alçades que formava una coberta de llum sinuosa”, segons expliquen al programa. En tot cas, molt maco.

Autors: Istituto Europeo di Design (IED)

a