L1290880.JPG

“Salvem el casc antic!” El carrer Gran de Sant Andreu i bona part del centre històric de l’antiga vila està ple de cartells que protesten contra la modificació del Pla General Metropolità (PGM) que es va presentar a mitjans de desembre a l’Ajuntament de Barcelona.

L1290855.JPG

La modifiació del PGM vol “preservar, revitalitzar i potenciar la identitat del barri” però l’associació de veïns considera que no poden acceptar el projecte, tot i que bona part del que demanaven s’hi ha inclòs: “Estem decebuts, és una oportunitat perduda de protegir íntegrament el Nucli Històric de Sant Andreu de Palomar”.

L1290864.JPG

Per als veïns: “Aquest no és el projecte de protecció del Casc Antic que havíem demanat i pel que tant ha lluitat la nostra entitat al llarg dels seus 40 anys d’història. Podem arribar a entendre que es mantinguin afectacions quan es tracta d’un interès general irrenunciable, d’una finca declarada en ruïna o d’un solar, però pensem que no és el cas de bona part de les afectacions que es mantenen”.

L1290862.JPG

El rebuig no és total, ja que l’Associació està satisfeta perquè s’han “desafectat” 240 dels 300 habitatges que estaven “afectats” i perquè amb la modificació del pla s’augmenta un 20% la superfície qualificada de zona verda:  “Diverses de les reivindicacions històriques de l’associació (com desafectar zones residencials afectades des de feia dècades i protegir el nucli històric) s’han tingut en compte”. Però creuen que és insuficient: “Podem arribar a entendre que es mantinguin afectacions quan es tracta d’un interès general irrenunciable, d’una finca declarada en ruïna o d’un solar, però pensem que no és el cas de bona part de les afectacions que es mantenen”.

Així que de moment és d’esperar que la protesta s’estengui pel casc antic de Sant Andreu de Palomar. De moment pengen molts cartells, sobretot dels aparadors de les botigues.