20 anys de l’incendi del Liceu!

20 anys de l’incendi del Liceu!

Captura de pantalla completa 31012014 084426.jpgEl 31 de gener de 1994  estava fent la PSS al Cidob. Cap al migdia algú va dir: “S’està cremant el Liceu!”. Un instant més tard jo ja estava corrent pel carrer Elisabets, primer, i per la Rambla, després. Des de Canaletes es veia la grisor del cel i feia olor a fusta cremada. Feia mesos que als balcons dels edificis del voltant del Liceu hi havia pancartes contra els plans de reforma i ampliació. Quan vaig arribar a l’alçada del Liceu hi havia molt de públic veient la fumarada que sortia del Gran Teatre, la guàrdia urbana i els bombers feien de fre als curiosos que volien acostar-se més. Entre la gentada vaig distingir qui era un dels periodistes de Societat de l’AVUI de l’època, el Ton Clapés, venia de dintre del teatre: “No n’està quedant res, tot cremat!”. Era el segon gran incendi en la història del Liceu i va fer que les pancartes de protesta desapareixessin per la via dels fets consumats i que finalment el teatre s’hagués de reformar i, de pas, modernitzar. Jo tenia 23 anys i ja en 20!

Captura de pantalla completa 31012014 084431.jpg

 

Flors i espelmes recorden l’home assassinat al Born

Flors i espelmes recorden l’home assassinat al Born

Born.jpgVeïns i comerciants han començat a col·locar espelmes i flors a la confluència dels estrets carrers de Mirallers i Brosolí. Són ara mateix l’únic rastre del crim d’ahir (7 de gener del 2014) al Born.

Born 3.JPG

Perquè us situeu, Brosolí és un dels carrers medievals que s’endinsen al barri de la Ribera des d’Argenteria.

Born2.JPG

De moment continuen les investigacions dels Mossos sobre l’assassinat. La víctima tenia 64 anys i sembla que va morir en ser agredit en intentar aturar el delinqüent, que fugia després d’haver ferit un ancià a la cruïlla de Barra de Ferro i Banys Nous.

L’incendi de l’edifici de la Cooperativa Obrera Popular segle XX, trist adéu del 2013 a la Barceloneta

L’incendi de l’edifici de la Cooperativa Obrera Popular segle XX, trist adéu del 2013 a la Barceloneta

incendi Cooperativa Segle XX.jpg-large.jpg

Foto del Twitter @SantsTV

El 2013 s’acomiada a la Barceloneta amb l’incendi de l’edifici en desús de la Cooperativa Obrera Popular El siglo XX, llargament reclamat pel veïnat i que es volia ocupar l’11 de gener del 2014. La impressionant foto l’he pres del twitter de Sants TV, és la imatge que corre per la xarxa. Segons BTV “el foc no ha causat ferits ni ha malmès l’estructura de l’immoble, però ha estat molt espectacular”.

Dels molts tuits que s’estant publicant sobre el tema destacaria el de Gala Pin: “Caldria una bona investigació per saber la causa de l’incendi. Diran que ha estat un problema elèctric, segur. Massa interessos al darrere”.

Per saber més informació sobre la història de l’edifici cliqueu aquí.

Amics, veïns i clients de Juan Andrés Benítez l’homenatgen davant ‘American Men’, la seva botiga del Gaixample

Amics, veïns i clients de Juan Andrés Benítez l’homenatgen davant ‘American Men’, la seva botiga del Gaixample

photo (8).JPG

Una de les dues botigues de Juan Andrés Benítez Álvarez, mort fa una setmana després de rebre forts cops en ser detingut pels mossos al Raval, està a Consell de Cent 253, cantonada amb Muntaner.

photo (4).JPG

Es diu American Men i té roba d’esperit jove molt ben triada, l’havia vista alguna vegada tot i que mai no havia entrat a comprar. Està en ple Gaixample, a tocar de l’hotel Axel i jo avui hi he arribat en un cop de Brompton.

photo (6).JPG

Una mica tard, perquè l’acte que li han fet amics, veïns i clients ja havia acabat, però just a temps per a deixar-ne constància amb aquestes fotos que evidencien la petjada que en Juan Andrés ha deixat en el seu entorn.

photo (3).JPG

(Per cert, mireu quin comentari ha deixat un amic seu en un post anterior:

paco puente

Una magnífica persona, entrañable y cercana, así era nuestro amigo Juan Andrés.

Aquí en Sevilla, en su barrio de Triana, nos enteramos del mazazo de su muerte el pasado viernes once. No es posible que le hayan arrebatado la vida, no hay derecho.

Juan Andrés era una persona vital, pacífica, amante de la perfección, de las cosas bien hechas. Siempre buscó su propio camino y prosperó con gran esfuerzo.

Nunca soportó las injusticias y se reveló contra ellas.

Ahora, la brutalidad policial lo ha apartado para siempre de nosostros)

Juan Andrés Benítez Álvarez, el propietari de locals gais mort al Raval després de ser reduït pels Mossos, homenatjat pels veïns

Juan Andrés Benítez Álvarez, el propietari de locals gais mort al Raval després de ser reduït pels Mossos, homenatjat pels veïns

jabaeuropapress.jpg

Foto: Europa Press

Per un motiu o un altre, s’anirà veient, els Mossos han afegit un altre nom a la seva llista negra: Juan Andrés Benítez Álvarez, empresari del gaixample, va morir després de ser detingut per la policia arran d’una baralla o una discussió al carrer. Testimonis presencials expliquen que en oferir una certa resistència a la detenció, un grup de policies el van reduir a cops.

juan andres benitez alvarez.jpg

La necessitat dels Mossos de reduir-lo de forma dràstica contrasta amb el que expliquen d’ell els seus companys de l’ACEGAL, que era una persona molt agradable i que no oferia problemes.  Mig centenar de veïns del Raval es van concentrar dimecres (9 d’octubre del 2013) davant del número 16 del carrer Aurora del Raval, on Juan Andrés vivia en un pis de la seva propietat.

JABAFACEBOOK.jpg

Tenia 50 anys, era natural de Sevilla i vivia des de fa uns deu anys a Barcelona, on tenia dos establiments comercials al Gaixample, un al carrer Casanova i l’altre a Consell de Cent. La foto de l’esquerra és copiada del seu perfil de Facebook.

Dol a Rambla Catalunya amb Aragó per la mort d’un dels vianants atropellats

Dol a Rambla Catalunya amb Aragó per la mort d’un dels vianants atropellats

Sandor calvo sotelo barcelona martini

La crònica negra local passa avui pel terrible accident de dissabte (de rams) a Rambla Catalunya amb Aragó. Ja sabeu, set ferits (sis vianants i un conductor). Mentre escric aquestes línies sé que un dels vianants ha mort: “F.G.L., de 88 anys”. Avui quan he passat pels llocs dels fets, tot just 24 hores després, encara he pogut veure a terra els senyals -pintats per la policia-  que indiquen el moviment que van realitzar els vehicles implicats en l’accident i l’espai on hi havia el fanal que va caure. Tot plegat va passar ben a la vora del principal mercat del ram de Barcelona, que ben segur vivia unes últimes intenses hores estroncades pel greu succés. Si seguiu habitualment barcelona.st sabreu que travesso sovint aquesta cruïlla. I creieu-me que és d’aquests llocs on quan esperes que es posi vermell penses que coses com les d’ahir poden passar algun dia. Llàstima que no se sàpiguen evitar. Segur que en les pròximes hores hi apareixeran flors en senyal de dol. Accident Rambla Catalunya Aragó