Els top-manta omplen el Passeig Joan de Borbó i les pancartes de “Stop Venda il·legal” tornen a les paradetes del moll

Els top-manta omplen el Passeig Joan de Borbó i les pancartes de “Stop Venda il·legal” tornen a les paradetes del moll

stop venta ilegal

Després d’un hivern amb poc top-manta al moll de Barcelona, els venedors ambulants han ocupat massivament tot el passeig Joan de Borbó i les pancartes de “Stop venda il·legal” han tornat a les paradetes dels artesans del Palau de Mar.

stop venta ilegal_2

No m’estranya que hi hagi incidents ni que siguin aïllats amb la policia, com l’agressió d’un manter a tres agents de la Guàrdia Urbana perquè la imatge de tot el passeig ple de manters fa presagiar que no pot ser una situació perenne, per molt que rebi la comprensió de l’Ajuntament de Colau.

stop venta ilegal_3

Cal deixar clar, però, que en absència de la policia el comportament dels top-manta és sempre molt bo. Les fotos són del cap de setmana passat.

top manta barcelona

Concentració a favor dels top-manta a la rambla del Raval

Concentració a favor dels top-manta a la rambla del Raval

Top Manta Barcelona 2Després de tota la moguda que aquest estiu i post-estiu hi ha hagut amb el tema top-manta a Barcelona, i que al menys de moment ha acabat amb la seva expulsió de la zona del Port Vell, apareixen puntualment moviments de suport, com el que es va poder veure dissabte a la rambla del Raval. Top Manta Barcelona 3“Manteras en lucha” i “Los manteros son parte del barrio” eren alguns dels missatges que es podien llegir, en una concentració senzilla i pacífica de top-mantes i dels que els hi donen suport. Un tema que forma part del relat dels nostres temps complexos.

Top Manta Barcelona

 

Mossos i Policia portuària expulsen els top-manta del Port Vell

Mossos i Policia portuària expulsen els top-manta del Port Vell

Top mata al Port Vell de Barcelona

Els venedors de les paradetes del Port Vell han estat els primers a ser recompensats després de protestar contra l’increment d’uns mesos ençà del fenomen top-manta a Barcelona. Si fa unes setmanes vèiem que havien col·locat tot de pancartes contra la venda il·legal, ara hem vist com Mossos i Policia portuària s’han encarregat de fer fora els venedors il·legals, bàsicament subsaharians, seguint ordres de l’equip d’Ada Colau.Top manta 2

Tot plegat ha coincidit amb una època en què he passat molt per la zona, camí de la Barceloneta, i he viscut el procés, passant sovint fent ziga-sagues en bici pel petit passadís que quedava entre les mantes i la vorera al costat del mar. Veure’ls de tan a prop feia pensar molt i cal resaltar el seu més que correcte comportament sempre. dels venedors, bàsicament subsaharians, no podia ser millor. I és que una cosa no treu l’altra: no era normal una presència tan exagerada de manters, però d’altra banda hauríem de valorar que es tracta d’un col·lectiu a priori no conflictiu. Policia portuaria

El que em demano ara és on han anat a parar, on venen i on dormen. Mossos i Policia portuària mantenen presència constant a la zona per evitar la tornada dels top manta. I les pancartes dels venedors “legals” han desaparegut, és clar.

 

Un centenar de musulmans es manifesta al Raval en solidaritat amb Charlie Hebdo

Un centenar de musulmans es manifesta al Raval en solidaritat amb Charlie Hebdo

Charlie Hebdo Raval

La paraula ‘Paz’ feta amb espelmes ha presidit l’acte de protesta per la massacre d’ahir al setmanari parisenc Charlie Hebdo, organitzat per diversos col·lectius musulmans del Raval. A la convocatòria hi han participat un centenar de persones i ha atret també nombrosos periodistes, a la recerca segurament de la imatge de musulmans aguantant a les mans el rètol #JeSuisCharlie. Destacava especialment la presència de membres de la comunitat paquistaní. L’acte ha acabat una mica abans del previst perquè una persona probablement beguda i aliena a l’acte hi ha irromput fent cops a les espelmes. La policia present a una certa distància ha trigat a reaccionar, tot i que finalment han retingut aquest vagabund, i els organitzadors han preferit apagar ja les espelmes i acabar l’acte.

Charlie Hebdo Raval 2

Charlie Hebdo Raval 3

 

Veneçolans de Barcelona protesten “contra la censura i la repressió”  al seu país

Veneçolans de Barcelona protesten “contra la censura i la repressió” al seu país

Veneçuela1.jpg

Un grup de barcelonins-veneçolans protestaven dissabte 22 de març (2014) “contra la censura i la repressió” aplicada segons ells pel règim de Nicolás Maduro. Davant l’escala que puja del Metro i els Ferrocarrils hi havia aquestes dues noies sostenint els cartells que veieu i a tocar de Pelai hi havia la concentració que veureu a sota. Veneçuela2.jpg

La comunitat de veneçolans contraris a Maduro ja s’havia manifestat a Barcelona un mes abans.

Veneçuela3.jpg

Desenes de persones reclamen #LlibertatYussif davant del Centre d’Internament d’Estrangers de Zona Franca

Desenes de persones reclamen #LlibertatYussif davant del Centre d’Internament d’Estrangers de Zona Franca

                                 Foto Twitter @davidcompanyon

Unes 70 persones s’han concentrat aquest matí (20/1/2013) davant el Centre d’Internament d’Estrangers de la Zona Franca de Barcelona per reclamar l’alliberament d’en Yussif Idriss, ciutadà ghanès de 20 anys que va ser detingut el 10 de gener durant el desallotjament d’una nau industrial al carrer Sancho de Ávila (Poble Nou).

Foto Twitter @NataliaRosetti

Durant el desallotjament es van detenir 7 altres persones, però en Yussif va quedar reclòs per estar en situació administrativa irregular. El blog Tanquem els CIES explica que en Yussif  “té parella estable a Barcelona i se sent arrelat a Catalunya”.

                                         Foto Twitter @JanetSanz

Aquesta de Janet Sanz, que recull la sala de converses del CIE, és especialment impactant. Ella mateixa comenta al seu tuit: “Hem vist al Yussif!Està fort,sap q som molts els que estem a fora exigint”.

(Les fotos les he recollit dels twits de @davidcompanyon@JanetSanz @NataliaRosetti i anaven acompanyades dels hashtags #LlibertatYussif#TanquemElsCIEs i #CIESperningu, així com de la Xarxa suport del  #Poblenou)