L’Ajuntament de Barcelona penja “The planet first” al balcó, en resposta a Trump

L’Ajuntament de Barcelona penja “The planet first” al balcó, en resposta a Trump

En resposta a l’anunci del president nord-americà Donald Trump de la pròxima sortida dels Estats Units de l’Acord de París l’Ajuntament de Barcelona ha penjat una pancarta al balcó amb el missatge “The planet first”, que durant la primera nit, al menys, va anar acompanyada d’un hàppening de llums blaves que il·luminaven la façana de l’edifici. Com a mínim serveix perquè els milers de turistes que passen pel davant percebin Barcelona com a ciutat compromesa. Tòpic o realitat? Una mica de tot.

 

Espectacle de tardor a Barcelona, després de la llevantada (Diagonal / Rambla del Poblenou)

Espectacle de tardor a Barcelona, després de la llevantada (Diagonal / Rambla del Poblenou)

caiguda de fulles de tardor a BarcelonaLes fulles dels plàtans de Barcelona comencen a caure a l’agost, sempre pateixen de set, i això acostuma a provocar comentaris diria que equivocats de canvi climàtic, tipus: “Uf, ja els hi cauen les fulles, pobres”. Però hi ha 10 dies l’any en què l’espectacle de tardor es fa gran, immens a la ciutat…

Fotos de tardor BarcelonaAcostuma a coincidir amb grans ventades o tempestes, i enguany (2014) han estat les pluges de la llevantada les que han fet caure a terra bona part de les fulles del color marró que veieu a les imatges. Fotos de tardor BarcelonaLes fotos han estat preses a la Diagonal, entre Glòries i Selva de Mar. Són especialment contundents les de la cruïlla amb la Rambla del Poblenou i les de Selva de Mar. Fotos de tardor a BarcelonaÉs veritat que les estacions es viuen molt menys a Barcelona que als pobles. Vaig viure un parell d’anys al Pirineu i la primavera, l’estiu, la tardor i l’hivern eren òbviament molt més evidents que a ciutat. Els fenòmens meteorològics passen més desapercebuts  a Barcelona, excepte en dies contundents com avui.

Fotos de tardor a BarcelonaEls escombriaires, puntuals a la cita, porten dies intentant fer neteja de fulles. Se’ls ha girat feina.

Fotos  de tardor a Barcelona

Un esplèndid Arc de Sant Martí obre la setmana de l’11 de setembre del 2014 a Barcelona

Un esplèndid Arc de Sant Martí obre la setmana de l’11 de setembre del 2014 a Barcelona

[pe2-image src=”http://lh3.ggpht.com/-Ydv332lmjek/VA1K4PYJorI/AAAAAAAApb0/oMC8TaXoD-o/s144-c-o/photo%252520%25252846%252529.JPG” href=”https://picasaweb.google.com/115042893589955348345/Setembre2014#6056579403944141490″ caption=”photo (46).JPG” type=”image” alt=”photo (46).JPG” ]

Sempre va bé tenir arcs de Sant Martí a mà i més en una setmana com la que quan escric aquestes ratlles comença a Barcelona. Ja no pel seu significat Bíblic sinó pel seu pur sentit humà, el que tots hi veiem. Quan m’he aixecat he sentit que s’esperen tempestes però de moment amb el que m’he trobat és, precisament a la plaça de les Glòries amb aquest espectacular escenari.

 

 

El temporal de tardor deixa una catifa de fulles de platan a Diagonal Mar

El temporal de tardor deixa una catifa de fulles de platan a Diagonal Mar

photo (27).JPG

Aquest cap de setmana d’esperades intenses pluges s’ha endut per davant una part de les fulles que els platans encara acumulaven tot i l’avançada tardor. I aquesta caiguda ha provocat escenes pures de tardor, sobretot a les avingudes que encara tenen platans, platans supervivents en podríem dir, sobretot grans avingudes que és on els deixen créixer, a la resta de carrers ja sabeu que els van substituïnt. Mireu per exemple l’espectacle que aquest matí oferia Diagonal Mar…

photo (28).JPG

 

 

 

Tornen les gavines

Tornen les gavines

photo (59).JPG

Les gavines i gavians de Barcelona tornen a fer de les seves, com aquesta que vam fotografiar a la Ronda Sant Antoni cruspint-se un colom. Els barcelonins, sobretot els que viuen als àtics, s’han hagut d’acostumar a la presència, molèsties i de vegades agressivitat d’aquests ocells, sobretot en aquests mesos d’època de cria.

photo (59).JPG