L’olor a mandarina

Al novembre estem en plena època de mandarines i l’olor d’aquesta fruita apareix quan menys t’ho esperes. És una olor potent, que al principi sobta. Després dius: “Ah, mandarines!” i busques dissimuladament, sense cercar complicitats que puguin ser delatores, qui la pot estar menjant.

És el company de feina que tens al costat però que no veus perquè te’n separa una prestatgeria? El conserge de l’edifici? La passatgera que s’asseu al costat al bus? Sovint, quan identifiques la persona i li ho fas saber, qui se la menja te n’ofereix un grill. La mandarina és una fruita fàcil de compartir.

L’olor de mandarina no és pudor, és olor, però és forta i ho impregna tot: les mans, els llavis i en general tota pell del cos no vestida. I la roba, és clar: el jersei, la camisa, els pantalons…

A qui no li agradin les mandarines l’olor sí que li pot semblar pudor i li pot molestar, però no acostumen a queixar-se.

Per a mi la mandarina és un tresor. En època de poca fruita n’intento tenir sempre a casa. Són sanes, ben triades són de gust exquisit i econòmiques, com gairebé tota fruita de proximitat i de temporada. A la Boqueria i al Mercat de Sant Antoni van a euro i mig o dos euros el quilo.

Hi he pensat avui quan sortia per dinar de l’edifici de la feina: a la planta baixa he notat aquella olor tan inconfusible, i només hi havia una persona que en pogués estar menjant: el conserge. El seu cos quedava mig amagat rere la taula de l’entrada, però l’olor ho deixava clar: estava menjant mandarines, i que li aprofitin!

Els bars de la Boqueria mantenen la seva defensa de les terrasses

Els bars de la Boqueria mantenen la seva defensa de les terrasses

terrassa-boqueria_2

‘Salvem les terrasses’, diuen les moltes pancartes que des de fa uns mesos hi ha al voltant del mercat de la Boqueria, sota els arcs. He anat a buscar l’origen de la polèmica i a l’ARA trobo una notícia del 9 d’agost que explica que “només quatre de les onze terrasses de la Boqueria” havien obtingut llicència provisional per mantenir les terrasses que tenien. “Els altres set negocis presentaven impagaments tributaris o incompliments en els permisos”. De fet el tema és més ampli perquè afecta més negocis: “Dels 23 establiments que hi ha a la zona, tres tenien permís, i l’Ajuntament es va comprometre a donar una  llicència provisional a onze més si complien tots els requisits”. A ulls d’usuari de la Boqueria el que es veu és que la protesta es manté.

terrassa-boqueria

Disfressen de presó una carnisseria del mercat de Sant Antoni

Disfressen de presó una carnisseria del mercat de Sant Antoni

Els mercats de Barcelona també estan de carnestoltes, sempre s’hi apunten amb una gràcia especial! Del que he vist aquest any m’ha fet una especial gràcia aquesta parada de carn del mercat de Sant Antoni, la carnisseria Camps que com veieu han disfressat de… presó! En concret, de celda número 72. El Born acull la rua principal del carnaval 2013 de la capital catalana.

La carnaval a Barcelona

Els primers maduixots de Huelva, a la Boqueria, a 2,49 euros el quilo

Els primers maduixots de Huelva, a la Boqueria, a 2,49 euros el quilo

maduixes

D’acord, la fruita ja no segueix ben bé la temporada, s’avança, però ja fa tants anys que s’avança que ja ens hem anat habituant. I aquí teniu, per exemple, els primers maduixots que han arribat a la Boqueria, esplèndids! A 2,49 euros el quilo. Com cada any, a mesura que passin les setmanes en veurem baixar el preu fins que arribi a 0,99, cap al mes de maig.

Grups de ciutadans i Casa Solidària reparteixen menjar cada dimarts a les Rambles

Grups de ciutadans i Casa Solidària reparteixen menjar cada dimarts a les RamblesDes de fa uns mesos cada dimarts es veu aquesta cua a les Rambles, molt a la vora de Canaletes, banda Besòs. Són ciutadans que esperen torn per recollir un sopar. Segons m’han explicat, el grup d’inspiració budista Casa Solidària ho va començar a fer i després se li han afegit altres ciutadans que bàsicament s’organitzen com poden. “I ara també repartim menjar els dimecres. Ens vols ajudar?” Si algú vol i pot ja ho sabeu, es tracta de portar el menjar que volgueu repartir (sopa calenta, patates…) els dimarts i en principi també els dimecres, a quarts de 9 del vespre, ja els veureu…