L’Espai Cultural Ajoblanco obrirà a Gràcia el 15 de desembre com a preludi de la tercera etapa de la revista

L’Espai Cultural Ajoblanco obrirà a Gràcia el 15 de desembre com a preludi de la tercera etapa de la revista

L’esperit de la mítica revista llibertària Ajoblanco està a punt de viure una tercera etapa, amb la pròxima obertura de l’Espai Cultural Ajoblanco, el 15 de desembre (2016) al barri de Gràcia de Barcelona.

Pepe Ribas, el seu principal impulsor en totes tres etapes, ho està anunciant darrerament al seu compte de Facebook, on explica: “Serà un lloc on es faran debats, s’impartiran tallers, es promouran trobades llibertàries i que acollirà gent no dogmàtica de diferents generacions, amb ganes de crear i innovar”. També s’anuncia que hi haurà exposicions, projeccions i, com no, també hi ha la idea de crear una revista. “Per al nou Ajoblanco ens interessen les idees, la vida, la quotidianitat, la imaginació”.

Properament s’anunciarà com s’hi pot participar i col·laborar. La revista Ajoblanco va tenir dues etapes: la primera, entre 1974 i 1980; la segona, del 1987 al 1999. Els seus impulsors es disposen ara obrir la tercera etapa, amb expressions múltiples.

Un 15M de rua del Barça i d’aniversari de moviment social

Un 15M de rua del Barça i d’aniversari de moviment social

Barça i 15M 2016

Els capricis del calendari han volgut que una mateixa tarda hagin coincidit dos actes de masses ben diferents als carrers de Barcelona. D’una banda, la celebració del títol de lliga blaugrana en forma de rua. Rua de recorregut nou, que ha unit la barcelona marítima -des del World Trade Center-

rua Barçaamb l’Avinguda Maria Cristina. Tot i que a mi m’agraden les celebracions que envaixen la ciutat, per l’Eixample, és interessant i intel·ligent que cada vegada més celebracions de tot tipus -també, per posar un cas, el cap d’any- es traslladin a l’ample i còmode espai de la plaça Espanya i, en aquest cas, del Paral·lel.

PoblesDempeus

Foto del twitter de @Newsrevo

D’altra banda i com estava previst-convocat, centenars de persones s’han manifestat pel centre de la ciutat per recordar l’inici del 15M, ara (2016) que fa cinc anys. En aquest cas la manifestació sí que ha entrat a l’Eixample procedent de plaça Catalunya, ha fet un gir a Passeig de Gràcia o s’hi ha aturat i ha seguit recorregut per acabar, de nou, a plaça Catalunya. La convocatòria s’ha fet coincidint amb d’altres d’arreu del món, sobretot de la de Madrid i de les franceses, en ple auge.

Intervenció sencera d’Itziar González als Jesuïtes de Casp: “Els ciutadans connectats i la re-volta”

Intervenció sencera d’Itziar González als Jesuïtes de Casp: “Els ciutadans connectats i la re-volta”

blogCiJ.JPG

La sala d’actes dels Jesuïtes de Casp es va omplir ahir -en plena rua del Barça!- per escoltar l’arquitecte i urbanista Itziar González, l’ex-ministre d’Indústria i Energia Joan Majó i el professor de Dret Constitucional de la UB Gerardo Pissarello.

El tema era el suggerent “Reforma o ruptura”  i convocava Cristianisme i Justícia. Vaig arribar just quan començava a parlar Itziar González i de moment no tinc temps de transcriure tot el que va dir, de fet és gairebé impossible perquè el que va fer és desgranar tota una tesi sobre  el que ha passat fins ara i el que creu que seria bo que passés a partir d’ara. Itziar González és una de les veus crítiques més potents d’aquest país i per a mi de les més lúcides i realistes.

El vídeo és llarg però us el recomano: mereix molt, molt la pena i és molt difícil de resumir. Imprescindible per als que voleu estar al dia de les coses que es couen en aquest país.

[youtube 45Xsbjx8D8U]

 

 

El segon aniversari del 15M es tanca a BCN amb una okupació a Sant Pere més Baix

El segon aniversari del 15M es tanca a BCN amb una okupació a Sant Pere més Baix

Captura de pantalla completa 12052013 235206.jpg

Foto del twitter @resitor

Els dos helicòpters dels mossos que sobrevolaven Ciutat Vella  ja feien pressagiar que la mani commemorativa dels dos anys del 15M estava acabant d’alguna manera original. Efectivament, s’ha ocupat un edifici de quatre plantes en ple barri de Sant Pere. En canvi, a plaça Catalunya m’ha semblat que ja no quedava rastre de la celebració. Més d’un miler de persones han participat en la manifestació del 12M del 2013 al centre de Barcelona, a crits de “¡Sí se puede!”.

Captura de pantalla completa 12052013 235144.jpg

Foto del twitter @okokitsme

Indignats tornen a plaça Catalunya per celebrar el segon aniversari del 15M

Indignats tornen a plaça Catalunya per celebrar el segon aniversari del 15M

photo (74).JPG

Dos anys després del 15M un grup d’indignats ha tornat a plaça Catalunya de Barcelona. Durant el cap de setmana està previst que s’hi realitzin moltes activitats al l’indret que a Catalunya va capitalitzar les reivindicacions del 15M del 2011.

15M.JPG

Hi tenen una presència especialment significativa els col·lectius organitzats en assemblees de barris de Barcelona.

15M2.JPGLa convocatòria principal és per a diumege 12 de maig (2013) a les 12h.

 

 

‘La Carboneria’ estrena façana, amb un gran globus aerostàtic

‘La Carboneria’ estrena façana, amb un gran globus aerostàtic

photo (13).JPG

Fa unes setmanes l’edifici okupat ‘La Carboneria’, d’Urgell amb Floridablanca, va estrenar façana, ns tres anys i mig després d’haver decorat l’edifici amb l’anterior dibuix, un pop. L’animal ara ha estat substituït pel globus aerostàtic que veieu a la imatge.

blogcarboneria2.JPG

Fa uns mesos va córrer el rumor d’un possible desallotjament que finalment no es va produir.

photo (14).JPG

 

 

 

L’edifici és ara veí del mercat (provisional) de Sant Antoni dels diumenges.