Santiago Santiveri mor als 101 anys

En el personatge del naturòpata i farmacèutic Santiago Santiveri m’hi vaig fixar fa una mica més d’un any, llegint la Contra que li dedicava Víctor Amela quan va complir 100 anys. Ja aleshores i ara una altra vegada vaig voler retenir un dels seus consells: “Prendre cada matí, en dejú, un vas d’aigua amb el suc d’una llimona acabada d’esprémer i una cullerada de Vigor Total de la casa Santiveri (barreja de germen de blat, leticina de soja, llevat de cervesa, pol·len i aigües marines). El seu pare Jaime Santiveri havia fundat aquesta empresa tan barcelonina de productes naturistes. Ah, i un consell final que donava: “Estira la cadena del vàter cada dia!”.

Salut / Metges sense fronteres recorda fins diumenge els “malalts oblidats”

Salut / A la Catalunya Nord instal·len desfibriladors a les places d’alguns pobles

Mireu quin desfibrilador han posat a la plaça de l’Ajuntament i de l’escola de Sant Pere dels Forcats (230 habitants, Alta Cerdanya).  El desfibrilador l’ha instal·lat el Consell General dels Pirineus Orientals i possibilita que els veïns puguin córrer a reestablir el seu ritme cardiac quan ho necessitin. Ja veieu que l’Estat Francès vetlla per la salut dels nostres germans del nord. Qui sap, potser acabarem veient desfibriladors pels carrers de Barcelona de la mateixa manera que veiem mànegues amb un cartellet que diu: “trenqueu en cas d’incendi”.

Salut / Metges sense fronteres recorda fins diumenge els “malalts oblidats”

Salut / La fundació de Pasqual Maragall està construïnt una residència per a malalts d’alzheimer al costat de l’Hotel Vela

A poques passes de l’Hotel Vela hi estan construïnt el “Barcelona Beta”, que defineixen com a “Barcelona Research Complex for Better Aging”.  Neix amb l’objectiu d’oferir solucions “per un envelliment de qualitat” i veureu fàcilment l’espai que ocupa si passegeu per la zona.

Mireu com es veu el terreny des de dalt de l’Hotel Vela. És un centre finançat per la Fundació Pasqual Maragall per ajudar malalts d’alzheimer.

Salut / Metges sense fronteres recorda fins diumenge els “malalts oblidats”

Salut / Les farmàcies col·loquen cartells contra la retallada en medicaments

Ara són els farmacèutics els que veuen que el seu tros de pastís s’empetiteix i estan col·locant cartells que diuen: “Retallen la teva farmàcia, retallen la teva salut”. Expliquen que el servei que donen està en perill, que volen mantenir la qualitat, que molts llocs de feina estan en perill i que ja porten 10 anys de retallades. En definitiva, una nova crònica de la crisi i d’un món de prestacions que ens agradi o no canvia. La foto de dalt és d’una farmàcia a Gràcia i la de sota, de l’Eixample.