El circuit d’arquitectura efímera envaeix la plaça dels Àngels

El circuit d’arquitectura efímera envaeix la plaça dels Àngels

En Construcció2.jpgDe pas per la plaça dels Àngels m’he trobat amb aquests ferros exposats. Copiaré el que diu el cartell: “Diversitat. Studio Odile Deco. Recetas Urbanas. En Construcció. 10 juny 2014” . Formen part del Circuit d’arquitectura efímera al carrer: “El projecte BCN RE.SET presenta un circuit urbà amb set instal·lacions artístiques i arquitectòniques per diferents espais públics de la ciutat, que proposen una reflexió sobre conceptes com identitat, llibertat i democràcia”. No sé si es quedaran uns dies com mostren les imatges o si realment està en construcció. Ja sabeu que aquest és un blog de flaixos més que d’informacions en profunditat. Cròniques del que veig, gairebé sempre inesperadament, al carrer.

En Construcció3.jpga

En construcció1.jpg

 

Espectacular exposició de Josep Moscardó a la Sala Parés

Espectacular exposició de Josep Moscardó a la Sala Parés

Si aquests dies pre-nadalencs passeu pel carrer Petritxol, sobretot entreu cinc minuts a la Sala Parés i contempleu l’esplèndida exposició de pintures de Barcelona, Cadaquès i una de Sitges d’un dels clàssics de la sala, el pintor Josep Moscardó. Vaig fer una ullada als preus i volten els 3000 euros i els 4000, si algú pot que aprofiti i se’n quedi algun! Mireu alguns exemples: la panoràmica de Barcelona des del Tibidabo que veieu sobre aquestes línies…

… la plaça Sant Felip Neri…

…aquesta espectacular imatge del Passeig de Gràcia…

O aquesta de Cadaquès!

Teniu temps fins al 18 de desembre. Més informació clicant aquí.

Art, cultura del vi i sensacions d’estiu a la 3a edició de ‘La vinya dels artistes’

Art, cultura del vi i sensacions d’estiu a la 3a edició de ‘La vinya dels artistes’

L1320875.JPG

Per segon any consecutiu he pogut gaudir de l’espectacle ‘La vinya dels artistes‘, una barreja d’art, sensacions, vi i gastronomia a les vinyes del celler ‘Mas Blanch i Jové (Denominació d’orígen Costers del Segre) …

L1320884.JPG

… a la Pobla de Cérvoles (les Garrigues).

L1320887.JPG

Era la 3a edició d’aquesta celebració que vol crear un patrimoni cultural vinculat al món del vi. A l’esdeveniment hi va assistir Jordi Bort, president de l’Institut Català de la Vinya i el Vi.


L’inici va estar marcat per un espectacle de Maria Vera, que va servir per inaugurar un amfiteatre integrat en el paisatge de la comarca i que el celler posa a disposició del col·lectiu artístic.

L1320898.JPG

La idea d’aquesta festa la va tenir en el seu dia l’artista Josep Guinovart, amic de la família Jové, que té exposada el mural ‘In vino veritas’ a l’entrada del celler.


La Vinya dels artistes es va inaugurar oficialment al 2010 . La primera edició (Any zero) es va dedicar a Guinovart. La segona (Any 1) al compositor Carles Santos.


Aquesta tercera edició (Any 2) ha estat dedicada a l’escultor Esteve Casanoves.


Enguany durant la vetllada es va inaugurar l’escultura ‘La llum planant damunt la terra’, dissenyada per l’artista convidat i elaborada per Joan Jové.


Mireu, mireu de quina varietat de vins vam poder gaudir durant la vetllada, cliqueu aquí i tasteu! ; )

L1320955.JPG

El pintor Javier Váquez exposa les seves pintures de masses a la Sala Parés

El pintor Javier Váquez exposa les seves pintures de masses a la Sala Parés

JV.JPG

Feia setmanes que no entrava a la Sala Parés, dissabte vaig anar-hi un moment. Em van sorprendre molt aquests quadres de  Javier Váquez (1984), artista  llicenciat en Belles Arts per la Facultat de Cuenca. Estan exposats a la Sala 2, la petita, entrant a l’esquerra…

JV2.JPG

Com veieu són escenes hiperrealistes, de multituds en concert o a la platja. Vázquez va ser premiat al certàmen ART<30 de 2010.

Llegeixo que “les seves pintures parteixen de la fotografia per a dotar de veracitat el món que retrata”. A més observo la curiositat que les frases que donen títol a les obres s’integren en elles mitjançant una mena de vinil sobreposat.

JV3.JPG

Diu que la seva obra tracta sobre com els mitjans de masses influeixen i afecten els joves. “Les seves pintures ens manifesten una societat cada vegada més superficial i que s’amotlla a la moda imposada per la música, les sèries”, intentant fent com de mirall de la vida actual. Vaig preguntar els preus. Uns 3000 euros però diu que són negociables.

Societat / Acte d’entrega d’una obra de Joan Pere Viladecans a l’Ateneu Barcelonès

Societat / Acte d’entrega d’una obra de Joan Pere Viladecans a l’Ateneu Barcelonès

foto (76).JPG

En una cerimònia íntima, a la sala de Juntes de l’Ateneu Barcelonès, l’artista Joan Pere Viladecans (Barcelona, 1948) ha fet donació d’una obra seva a l’entitat. Ha rebut l’obra el president Francesc Cabana, en representació de tots els socis.

Durant l’entrega també ha estat present l’artista plàstic Antoni Llena, soci d’honor de l’Ateneu i assessor en temes artístics de l’entitat del carrer Canuda. A la imatge apareix d’esquenes. També veieu el conservador de l’Ateneu, Jordi Garcés, i el filòsof i músic Bernat Dedéu.

D’altra banda i just després d’aquesta entrega, els membres de la Junta han vist una primera projecció del documental presentat per Josep Maria Pou, sobre els 150 anys de l’Ateneu. El film s’estrenarà a la sala Oriol Bohigas del Palau Savasona dimecres 23 de maig.

Artistes del Walking Gallery #Barcelona van ‘exposar’ dissabte les seves obres a Canaletes

Artistes del Walking Gallery #Barcelona van ‘exposar’ dissabte les seves obres a Canaletes

foto (72).JPG

Una vintena d’artistes exposaven dissabte a la tarda d’aquesta manera les seves obres a les Rambles. Formen part del Walking Gallery, un col·lectiu de joves artistes amb una agenda d’exposicions al carrer a diferents ciutats d’Espanya i algunes del món…

foto (73).JPG

Dissabte celebraven a Barcelona el segon aniversari del Walking Gallery de la ciutat. Van quedar al Zurich, van passar per les Rambles i tenien previst acabar a la fàbrica Moritz de la Ronda Sant Antoni.

“-I les veneu?” vaig demanar.

-“Sí algú les vol comprar sí, és clar”.