Càpsules de “poesia al carrer” al barri de Sant Antoni, de la mà de Boa Mistura

Càpsules de “poesia al carrer” al barri de Sant Antoni, de la mà de Boa Mistura

Llibres barri Sant AntoniFa dies que veig aquestes pintades en alguns passos de vianants del barri de Sant Antoni, a Barcelona: “El mar és la meva terra”, a Sepúlveda amb Casanova i “La gravetat de la llei és quan no t’atrau cap a mi”, a Floridablanca amb Villarroel, gairebé davant els cinema Renoir. He buscat a Google a veure si algú havia explicat què són i ho ha fet Núvol.

llibre barri sant antoniEs veu que és una performance (en diuen “vandalisme poètic”)  del col·lectiu madrileny Boamistura, especialitats en street art.Llibre barri Sant Antoni Ja havien fet un accions similars fa unes setmanes a Madrid.

Llibre barri de Sant Antoni

 

 

Una app gestionarà els permisos per pintar a l’espai públic de Barcelona

Una app gestionarà els permisos per pintar a l’espai públic de Barcelona

Grafitis a Barcelona

He rebut aquesta nota de premsa que des d’un punt de vista urbà té el seu interès, i per això la reprodueixo tal qual:

“Murs Lliures llança el proper dissabte 18 d’octubre la primera aplicació (APP) per gestionar permisos per pintar a l’espai públic de Barcelona. Una aplicació que permetrà gestionar els murs/espais destinats a l’art urbà, on els usuaris podran seleccionar l’espai i demanar el permís per pintar de manera senzilla, ràpida, àgil i  immediata.
Aquesta aplicació serà, a més a més, una plataforma per donar a conèixer l’art de cadascun dels usuaris. Permetrà a l’artista crear-se un perfil on actualitzar i poder penjar les fotografies de la seva obra un cop acabada (cosa que també permetrà respectar els mínims de temps de cadascuna d’aquestes) i podran veure les obres que han fet la resta d’artistes a través de la plataforma.Aquesta aplicació, pionera a al món, pretén democratitzar l’art urbà a la ciutat i que tothom pugui trobar el seu espai per expressar-se.El llançament d’aquesta nova aplicació, coincidirà amb el lliurament de tres nous espais per pintar a Barcelona que suposen l’obertura més gran que ha fet mai Murs Lliures a la ciutat duplicant l’espai que tenien disponible de 2.500 a 5.000m2. Una inauguració immillorable per posar en marxa la nova aplicació .Per demanar permís per pintar en aquests tres nous espais (un a Selva de Mar i dos a Poblenou) es podrà fer a través de la nova aplicació. El mateix dissabte dia 18, la app estarà disponible per Android a les 10:30 del matí i tot seguit s’inaugurarà el mur amb els primers permisos entregats a través de l’aplicació. (Els usuaris de apple hauran d’esperar fins el 30 de octubre). Per  demanar permís per aquests tres espais abans d’aquesta data a través de la web de murs lliures www.murslliures.com)Per donar el tret de sortida a aquest innovador projecte, els responsables de Murs Lliures faran una presentació el mateix dissabte dia 18 a les 11:00 a Nau Art Espai de Creació (presentació oberta al públic), on artistes i tothom que n’estigui interessat, podran conéixer la nova aplicació i ser dels primers en demanar el permís. Després de la presentació, s’inaugurarà un dels murs de Poblenou amb els primers registrats, una intervenció també oberta al públic on també s’hi faran tallers d’art urbà per escoles y nens (activitat gratuïta y oberta a tothom). Tot seguit, aquell mateix dia, s’obriran els altres dos murs, de Poblenou i Selva de Mar.Aquest nou llançament, coincidirà també amb la nova imatge gràfica de Murs Lliures, que es presentarà també el dia 18.

Murs Lliures és un portal de gestió d’espais públics de ciutats destinats a la intervenció artística, creat per l’associació Reboninart. Els espais gestionats per la plataforma estan concebuts com uns espais de lliure expressió on artistes i ciutadans puguin explorar la seva creativitat i tècnica artística. Des de novembre de 2012, que es van atorgar els primers permisos, s’han realitzat més de 1.000 intervencions en l’espai públic, gestionant permisos i espais per més de 600 artistes urbans, tant nacionals com internacionals. En aquest moment Murs Lliures disposa de 4 espais a la ciutat de Barcelona repartits en dos barris de Sants-Muntjuic i Sant Martí. Aquesta nova obertura ampliarà el total d’espais a 7, amb un total de 1.500 km lineals de mur i un total de 5.000m2.”

Okupen unes hores l’oficina de Catalunya Caixa al 22@

Okupen unes hores l’oficina de Catalunya Caixa al 22@

Catalunya Caixa 3
Aquest serà simplement un relat del que jo vaig veure. Si hi vau ser, ja ampliareu la notícia. Divendres 18 de juliol em vaig fixar que la sucursal de Catalunya Caixa que hi ha a Diagonal amb Rambla del Poblenou, al 22 @, tenia els vidres totalment empaperats, amb missatges com: “La nostra violència és existir. Stop Dasaucios” i “De norte a sur, de este a oeste, ocupamos este banco cueste lo que cueste”. Eren quarts de tres de la tarda i a dintre no hi quedava ningú: ni okupes ni empleats.Catalunya Caixa

El terra era ple d’octavetes i l’oficina (tant la saleta del caixes automàtic com tot l’interior) oferia la mateixa estètica que els vidres del, diguem-ne, aparador. Just en aquell moment s’acostava un guàrdia de seguretat, que em va explicar: “Ells cridaven que no sortirien fins que arribés la Cavalleria, i així ha estat”. Per “cavalleria”, entengueu els Mossos amb aquells vestits que porten en aquests casos. “Però mira com ha quedat tot”, em deia. Sí, era bastant espectacular.

Catalunya Caixa

 

 

Barcelona recupera el mural contra la SIDA que Keith Haring va pintar l’any 89

Barcelona recupera el mural contra la SIDA que Keith Haring va pintar l’any 89

KeithHarring7.JPGHo explica la placa instal·lada just al costat del mural recuperat: “Reproducció del grafit de Keith Haring (1958-1990) Tots junts podem aturar la SIDA que l’artista nord-americà va executar l’any 1989 a la plaça de Salvador Seguí de Barcelona. El 1992 l’edifici que el sustentava es va enderrocar, afectat pel Pla especial de reforma interior del Raval. L’Ajuntament de Barcelona i el Macba n’han fet aquesta reproducció el 2014, en el marc del Raval Cultural”. Està al mur que porta cap a la plaça Joan Corominas i és una gran recuperació!

KeithHarring1.JPG

KeithHarring3.JPG

KeithHarring2.JPG

KeithHarring4.JPG

KeithHarring5.JPG

 

KeithHarring10.JPG

KeithHarring11.JPG

Un cartell al metro orienta els visitants del #MWC13: “Stop in Spain station…”

Un cartell al metro orienta els visitants del #MWC13: “Stop in Spain station…”

Mobile World Congress Barcelona 2013

No sé qui ha escrit aquest cartell que he vist a l’estació de plaça Universitat, adreçat als visitants del Mobile World Congress, però té la seva conya. Els orienta així: “Línia 1. Europe Fira. Stop in Spain station and take bus 46/66 or railways. ¡¡Beware of pickpocjets working a lot this week!! ; ) Have a nice day”. Doncs això, que tingueu un bon dia i vigileu no us robin…

Pintada a moltes bústies de correus: “Pensar urge”

Pintada a moltes bústies de correus: “Pensar urge”

correos barcelona
De bústies de correus a Barcelona cada cop n’hi ha menys i són més invisibles, però sapigueu que des de fa unes setmanes, potser uns mesos, algú hi està fent aquesta pintada: “Pensar urge”. És d’aquells grafitis que a poc a poc es van estenent per tota la ciutat, com tants n’hi ha hagut en la història de grafitisme barceloní. Jo n’he vist a l’Eixample, a plaça Universitat i a Sant Gervasi. La de la foto està a la bústia de Muntaner amb Madrazo, a Sant Gervasi. Qui sigui que la fa ja deu tenir raó: “Pensar urge…”