El Wok del carrer Urgell amb Sepúlveda: adreça, horaris i telèfon del ‘restaurant’ més buscat!

El Wok del carrer Urgell amb Sepúlveda: adreça, horaris i telèfon del ‘restaurant’ més buscat!

wok.JPG

En resposta a una lectora que pregunta “Algú pot dir-me l’adreça exacta del Wok del carrer Urgell de Barcelona?”, i a moltíssima gent ho cerca a google, aquí ho teniu, és on hi havia l’edifici de La Favorita:

Carrer del Comte d’Urgell, 46-48
Telèfon: 932 927 184
Obert de dilluns a diumenge de 12.30 – 16. i de 20.30 – 00.00
Cròniques de la #Crisi / Treballadors dels restaurants de noodles ‘Udon’ protesten per uns acomiadaments

Cròniques de la #Crisi / Treballadors dels restaurants de noodles ‘Udon’ protesten per uns acomiadaments

L1310852.JPG  

Potser heu dinat o sopat alguna vegada a algun establiment d’ Udon, una cadena de restaurants “casual” de noodles i similars, amb locals a Madrid i a Barcelona. A la capital catalana n’hi ha bastants, si no em desconto 9: al Born, a l’Eixample, a l’Illa, al Raval, a les Glòries, a les Arenas, a Diagonal Mar, a la Travessera de Gràcia i al Maremàgnum. Si tafanegeu una mica per la seva pàgina web veureu que la imatge i els missatges d’aquests restaurants són molt atractius: parlen de feng shui, de menjar sà i de servei i atenció jove.

Però aquesta crisi arriba fins i tot a locals com aquest amb un esperit jove i alegre. Diumenge passat al migdia vaig fer aquesta foto, que mostra uns quants treballadors d’Udon protestant davant el local que la cadena té al carrer Princesa. Com veieu portaven una pancarta amb el missatge: “Udon Stop despidos”.  Repartien unes octavetes que em van permetre saber el motiu últim de la protesta: “Sucesión de despidos antisindicales en Udon. Despedidos 4 compañeros por constituir una sección sindical dentro de la empresa ¡Ningún despido sin respuesta!”.

(Bé, esperem que ho solucionin i que poguem anar a tastar els noodles d’Udon. Però aquí en deixem constància com una mostra més de les nostres cròniques de la crisi…)

Contundent missatge dels veïns d’Aribau 16 contra un restaurant: “¡¡Canela vete ya!!”

Contundent missatge dels veïns d’Aribau 16 contra un restaurant: “¡¡Canela vete ya!!”

L1290739.JPG

A la façana de l’edifici d’Aribau 16 hi han penjat una pancarta molt contundent contra el restaurant Canela, que ocupa un dels dos locals comercials de l’immoble. La frase “¡¡Canela vete ya!!” que tanca la pancarta resum bé el missatge del rètol…

L1290738.JPG…que diu: “El restaurant Canela no respecta des de fa anys el descans dels veïns. Molesta amb humitats, pudors i amb aparells tòxics col·locats al pati de darrere de l’edifici. Per què l’Ajuntament no soluciona aquest conflicte de veïns? De qui és el restaurant Canela? N’estem farts de la prepotència i dels abusos de poder!”. I acaba amb el contundent: “¡¡Canela vete ya!!” i un SOS. Veurem com acaba, ho anirem seguint.

#Sibarita / ¿” Sexo gratis “? ¿” Sexe gratis “?  Màrqueting de trinxera

#Sibarita / ¿” Sexo gratis “? ¿” Sexe gratis “? Màrqueting de trinxera

Aquest rètol l’han posat a l’exterior de “La Perrada Rock Cafè”, un bar restaurant que hi ha al carrer Comte Urgell 76 de Barcelona. És clar que allà on diu “sexo gratis” no s’està referint a cap “final feliç” sinó que s’ha de parar atenció en la lletra petita: “sea cual sea tu SEXO, tu hamburguesa GRATIS”. I això en quins casos? També en lletra petita: “si reservas mesa para 7 personas”. Una nova mostra del que en aquest blog anomenem màrqueting de trinxera, propi d’aquesta crisi.

#Sibarita / ¿” Sexo gratis “? ¿” Sexe gratis “?  Màrqueting de trinxera

#Raval / Rosa Gil, de Casa Leopoldo: “A la postguerra el pare estava a Cotlliure i l’avi Balañá el va fer torero”

La propietària del restaurant Casa Leopoldo va fer una conferència fa uns dies a la Casa Golferichs, el centre cívic de la Gran Via. Va repassar la història del restaurant, els menús a base d’escudella que hi feien els seus avis i pares. En un moment determinat va explicar el per què de la tradició torera de Casa Leopoldo:


“El meu pare era torero però per què? L’any 39, quan acaba la guerra civil el meu pare tenia 17 anys. Els meus avis i els meus tiets eren anarquistes. Les tropes franquistes van passar pels barris més rojos i com que allà tots eren anarquistes van agafar el meu pare. Se’l van endur, el meu avi pensava que a la caserna del Bruc.

Anys enrere, el meu avi Pere Balañá Espinós (fundador de la nissaga Balañá) es va fer un gran client de la casa, (no venia a l’escudella del matí sinó a les nits golfes!). L’avi Balanyà no estava polititzat, com que era propietari de la plaça de toros tan li feia qui guanyés!

L’avi Balanyà li va dir al meu pare: “No te preocupes, Leopoldo, que buscaré la manera de encontrar a tu hijo”.

Van trobar el meu pare a Cotlliure on estava fent les tanques dels camps de concentració dels exiliats republicans.

L’avi Balanyà el va poder alliberar a canvi de fer que el pare fos torero. El va enviar un any a Salamanca perquè n’aprengués i com que tenia afició i coratge va ser torero durant 8 anys. Torejava bé, era un dandy, molt guapo i l’anomenaven: German Gilones Quesito”. Quan va passar el perill (polític) va tornar a Casa Leopoldo, amb 23 anys.

#Sibarita / ¿” Sexo gratis “? ¿” Sexe gratis “?  Màrqueting de trinxera

#Sibarita / “Los italianos” de Santaló obren un bar de degustació a Marià Cubí

A Barcelona hi ha diverses botigues de pasta italiana però jo encara no he trobat pasta més bona que la dels italians del carrer Santaló 65. I n’he tastat eh? He donat opció per exemple als de Bonsuccés o als de la Boqueria però el raviolis de carn de Santaló són els millors. Doncs resulta que ara “Los italianos” de Santaló han ampliat negoci i han obert un bar o local de degustació al costat, al carrer de Marià Cubí. A més d’esmorzars fan menú migdia de 8, 10 i 12,50€, amb “suggerències diàries”. Jo encara no hi he anat però és una aposta segura…