Skaters i Guàrdia Urbana, una relació innecessàriament complicada

Skaters i Guàrdia Urbana, una relació innecessàriament complicada

skaters.jpg

Tot just fa una setmana vèiem la protesta dels skaters del Macba que, aprofitant la celebració i l’expectació dels X Games, feien un crit d’alerta dient que se senten tractats com a criminals “i no ho som”. Avui he travessat la plaça dels Àngels just en un moment en què diversos vehicles de la guàrdia urbana hi feien un control ‘rutinari’ demanant la documentació als patinadors, molts molt joves i amb cara d’espantats. Entenc la sensació d’hipocresia que deuen tenir els skaters quan veuen que d’una banda es fomenta un esdeveniment com els X Games -que està molt bé que es fomenti- i de l’altra se’ls tracta d’aquesta manera. Si algú em pot explicar què busquen exactament aquests controls policials, endavant sisplau. Mentre no m’ho expliquin no ho entendré. Una estona més tard havia tornat la “normalitat” a la plaça.

photo (89).JPG

(imatge de la protesta de fa uns dies)

Els skaters de Barcelona es reividiquen coincidint amb els XGames

Els skaters de Barcelona es reividiquen coincidint amb els XGames

photo (91).JPG

“Legalitzeu l’skating a llocs públics”, “no som criminals”, “Skate a Barcelona és un crim” o “Patinar és un esport, no un delicte” són alguns dels eslògans que avui presidien la plaça dels Àngels coincidint amb el segon dia del X Games Barcelona 2013.

[youtube 2tRLraepktg]

Els patinadors locals han volgut aprofitar la ressonància de l’esdeveniment -retransmès als Estats Units per la ESPN- per posar sobre la taula una problemàtica que fa temps que dura, la incomoditat que representen per a unes institucions que no saben exactament què fer amb aquest fenomen, com regular-ho.

photo (88).JPG

Els skaters es reivindiquen com a esport de llocs públics i oberts, i no com a delicte o com a reducte de pistes tancades.

photo (89).JPG

Sovint es veuen escenes bastant patètiques de guàrdia urbana demanant documentació als skaters davant del Macba.

photo (93).JPG

És veritat que més d’un hem pensat aquests dies de promoció dels XGames en la incongruència d’unes institucions que d’una banda promuen i recolzen l’esdeveniment (i ben fet que fan) i de l’altre no saben què fer amb el fenomen urbà i intrínsecament underground, que ha de consolidar el seu espai a la ciutat. Espai de convivència amb tothom, és clar.

photo (94).JPG

Presentació al Cercle Artístic Sant Lluc del vi ‘Naltres’, d’Olivera Cooperativa

Presentació al Cercle Artístic Sant Lluc del vi ‘Naltres’, d’Olivera Cooperativa

 

El Cercle Artístic Sant Lluc va acollir fa uns dies la presentació d’un nou vi dels meus amics de l’Olivera Cooperativa. Es tracta del primer vi negre que elabora el celler que la cooperativa té a Vallbona de les Monges, amb DO Costers del Segre (a la subzona Valls del Riu Corb). La presentació va ser guiada pel president de l’Associació Catalana de Sommeliers i director del Bar à vins, Xavier Ayala.

Olivera Natres

M’expliquen que “com tots els vins de L’Olivera, el vi ha estat vere

 

mat a mà, va
fermentar a “gra sencer” en dipòsits de pigeage –amb enfonsament periòdic del barret-­ i a una temperatura de 25 a 28ºC””.

Tendències #BCN / Dogskating al MACBA: Mireu com arrossega un skate un gos labrador…

[youtube MH4TH4chtoU]

Com si fos un trineu però en modalitat skate. Si mireu el vídeo veureu la força amb què un labrador arrossegava fa uns dies un skate amb el seu corresponent skater a sobre, a la plaça dels Àngels de Barcelona. I que ningú es pensi que el gos patia, eh? Feia pinta d’estar-s’ho passant d’allò més bé. Les dues i les quatre rodes sense motor continun el seu impuls a l’alça a Barcelona, fins i tot amb modalitats ‘noves’ com aquesta.

#bicibcn / Les bicis i els patins han pres i despertat #Barcelona

#bicibcn / Les bicis i els patins han pres i despertat #Barcelona

Un any més Barcelona s’ha omplert de bicis i patins en el dia de la seva festa, primer amb un circuit de Passeig de Gràcia fins el Fòrum i després amb tot d’activitats al Fòrum. En aquest blog sempre constatem quantes ganes té la gent de fer coses diumenge  al matí, eren les 10 i mireu quanta gent hi participava. Tinc uns vídeos que a la que pugui penjaré aquí mateix…

#bicibcn / Les bicis i els patins han pres i despertat #Barcelona

Esports / Bicis i patins han saltat pels aires al Fòrum

Per mi aquesta és la foto del dia de la festa de les bicis i  els patins que s’ha fet al Fòrum: bicis saltant pels aires amb la placa fotovolcaica al darrera. Gent jove no parava de baixar pel circuit i fins i tot feien tombarelles.

És un esport que té el seu risc i minuts després de fer aquestes imatges hem assistit a un accident que semblava greu: a un ciclista se l’han hagut d’emportar immobilitzat en ambulància després de perdre l’equilibri i caure-li la bicicleta al damunt, feia mala pinta.

Per cert, mireu com es veia l’esplanada del cross de bicicletes des del pont del port del Fòrum! Era allà dalt on volaven les bicis.