Barça i 15M 2016

Els capricis del calendari han volgut que una mateixa tarda hagin coincidit dos actes de masses ben diferents als carrers de Barcelona. D’una banda, la celebració del títol de lliga blaugrana en forma de rua. Rua de recorregut nou, que ha unit la barcelona marítima -des del World Trade Center-

rua Barçaamb l’Avinguda Maria Cristina. Tot i que a mi m’agraden les celebracions que envaixen la ciutat, per l’Eixample, és interessant i intel·ligent que cada vegada més celebracions de tot tipus -també, per posar un cas, el cap d’any- es traslladin a l’ample i còmode espai de la plaça Espanya i, en aquest cas, del Paral·lel.

PoblesDempeus

Foto del twitter de @Newsrevo

D’altra banda i com estava previst-convocat, centenars de persones s’han manifestat pel centre de la ciutat per recordar l’inici del 15M, ara (2016) que fa cinc anys. En aquest cas la manifestació sí que ha entrat a l’Eixample procedent de plaça Catalunya, ha fet un gir a Passeig de Gràcia o s’hi ha aturat i ha seguit recorregut per acabar, de nou, a plaça Catalunya. La convocatòria s’ha fet coincidint amb d’altres d’arreu del món, sobretot de la de Madrid i de les franceses, en ple auge.