Via Laietana 4.JPG

 Si Via Laietana és una de les grans artèries pendents de reordenar de Barcelona, la cruïlla a què van a parar Llibreteria i Jaume I per una banda, i Princesa i Argenteria per l’altra era fins fa literalment dos dies un dels seus punts pitjor resolts. Sobretot pel que fa al pas de vianants de més cap al mar, el que per entendre’ns acosta Argenteria i Jaume I.

Potser si no sou de Barcelona no m’acabareu d’entendre, però segur que els barcelonins em sabreu interpretar bé. Deu ser un dels passos de vianants pel que passa més gent durant el dia, vianants que van de plaça Sant Jaume al Born, i des de fa 10 anys turistes, molts turistes.

Un semàfor amb una gran capacitat de despistar, perquè -sobretot els turistes que no el coneixen- sembla que hagis de començar a travessar, tot i el vermell, quan el semàfor de fet dóna pas als cotxes per girar cap a Sant Jaume.

Via Laietana 1.JPG

Doncs bé, com s’havia anunciat al setembre, com a mínim l’Ajuntament s’atreveix a provar una solució que jo trobo bastant espectacular perquè transforma l’esquema existent: un pas de vianants que intenta estalviar el problema dels cotxes que giren cap a Sant Jaume, al menys els de costat mar i transforma visualment l’estètica de la cruïlla, els fluxes de vianants amunt i avall.

Via Laietana 2.JPG

Bravo! Com a mínim, s’intenta alguna cosa diferent en una cruïlla que semblava no tenir solució. Ep! Veurem si funciona, m’ha dit el quiosquer que tot just da dos dies que han pintat les ratlles blanques a terra. I la gent encara anava bastant despistada, cotxes i vianants. I en tot cas, queda la part grossa i que sempre es va postposant: transformar Via Laietana en un passeig agradable, en el que els ajuntaments socialistes de la ciutat dein un “boulevard”.

Via Laietana 3.JPG